Tales from the box/ Ηλίας Παντελιάς/ Ιάσων Παπαδάκης, In Tempo

Tales from the box/ Ηλίας Παντελιάς/ Ιάσων Παπαδάκης, In Tempo Facebook Twitter
0

Τέσσερις πολυσχιδείς μουσικούς που κινούνται με ευελιξία ανάμεσα στα μουσικά είδη συστήνει στο κοινό η Ευανθία Ρεμπούτσικα.


Οι Tales from the box, ενα ντουέτο που αποτελείται απο τον Θάνο Σταυρίδη, συνθέτη κι έναν από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν με σπουδαίες συνεργασίες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και την Στέλλα Τέμπρελη, δεξιοτέχνη του βιολοντσέλου, με πλήθος διακρίσεων σε διαγωνισμούς μουσικής δωματίου ερμηνεύουν μουσικές ιστορίες από περασμένες δεκαετίες, αλλά και από το σήμερα. Δανείζονται μελωδίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και συνθέτουν επί σκηνής ένα μοναδικό soundtrack και συναντούν επί σκηνής δύο επίσης πολύ νέους τραγουδοποιούς, τον Ηλία Παντελιά και τον Ιάσωνα Παπαδάκη.

Ο Ηλίας Παντελιάς ζει στο Παρίσι αλλά έκανε αίσθηση με την καινούργια δισκογραφική δουλειά του, «Αthene Noctua» σε μουσική και στίχους δικούς του και καλλιτεχνική επιμέλεια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Έμπειρος στα μουσικά ταξίδια με ήχους και χρώματα απ' τα βαλκάνια, θα οδηγήσει τη συναυλία απ' το Παρίσι του '40, στην Ιταλία του Φελίνι, την Κούβα του Πορταμπάλες για να φτάσει στην Ελλάδα και να συναντήσει τους Tales from the box.

Ο Ιάσων Παπαδάκης είναι ένας νέος αυτοδίδακτος τραγουδοποιός, που έχει βρεθεί, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 23, σε αγγλικές indie σκηνές, να τραγουδά με τη ζεστή και βαθιάς χροιάς φωνή του, τη δική του μείξη αμερικάνικης και βρετανικής folk Και country μουσικής.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SANDWELL DISTRICT INTERVIEW

Μουσική / Οι Sandwell District φτιάχνουν τέκνο σαν να προσεύχονται

O Regis και ο Function, δύο από τους πρωτεργάτες του πρότζεκτ που εξελίχθηκε σε διεθνές underground δίκτυο, με αφορμή την εμφάνισή τους στην Αθήνα μιλούν στη LiFO για την επανένωσή τους, την τέκνο σήμερα και τον καινούργιο τους δίσκο.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
KET: «Το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να υπάρχουμε τόσα χρόνια είναι ένα μικρό θαύμα»

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων / KET: «Καταφέραμε να υπάρχουμε τόσα χρόνια, κι αυτό είναι ένα μικρό θαύμα»

Μια μεγάλη συζήτηση για την ιστορία του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων, ενός από τους βασικούς πυρήνες της πειραματικής και ανεξάρτητης μουσικής σκηνής της πόλης και όχι μόνο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
102΄ με την Tάμτα και την Ανίτα Ρατσβελισβίλι

Μουσική / Tάμτα - Ανίτα Ρατσβελισβίλι: «Μάθαμε να ζούμε με το τραύμα»

Δυο διάσημες και πετυχημένες Γεωργιανές συναντιούνται στην ΕΛΣ και μιλούν για τις δυσκολίες που τις διαμόρφωσαν και την κουλτούρα της χώρας τους, που την κουβαλάνε μαζί τους παντού, ακόμα και όταν τις πληγώνει.
M. HULOT
Η επιστροφή της Lily Allen

Μουσική / Η Lily Allen επιστρέφει με το πιο θεαματικό ξεκατίνιασμα στην ιστορία της ποπ

Το «West End Girl» της Lilly Allen και ένα αριστουργηματικό ραπ άλμπουμ από την CupcakKe αποτελούν τα πιο δυνατά και τολμηρά, από πλευράς στιχουργικής, άλμπουμ της χρονιάς. Μια καλή εβδομάδα για τη μουσική.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
BOYS’ SHORTS INTERVIEW

Μουσική / Boys’ Shorts: «Δεν φταίνε τα τρανς άτομα που έχει γίνει μίζερη η ζωή σου»

To eyeliner και το electroclash έφερε κοντά το ντουέτο των DJs, που εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τον Boy George. Έπαιξαν στο Berghain, και η φήμη τους εκτοξεύτηκε. Πλέον το mantra τους είναι το «enjoy the moment».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Παιδί Τραύμα: Τραγουδάκια λέω που αύριο θα ξεχαστούν, δεν κάνω καμία επανάσταση, δεν αλλάζω τον κόσμο

Μουσική / Παιδί Τραύμα: «Τραγουδάκια λέω, που αύριο θα ξεχαστούν, δεν αλλάζω τον κόσμο»

Στο νέο του άλμπουμ, το Παιδί Τραύμα χρησιμοποιεί τις έννοιες της φυγής και της συγχώρεσης για να μιλήσει για το αδιέξοδο του ψηφιακού κόσμου και την αναζήτηση της αλήθειας με τραγούδια που ξεφεύγουν από το mainstream.   
M. HULOT
Οι Tame Impala φτιάχνουν έναν δίσκο εμπνευσμένο από τα bush doofs της Αυστραλίας

Μουσική / «Deadbeat» των Tame Impala: Μια lo-fi ωδή στα rave πάρτι από ένα σπουδαίο συγκρότημα

Είναι η πρώτη του δουλειά που δεν περιέχει ούτε μια ροκ στιγμή. Σύμφωνα με τον Chris Deville: «Οι Tame Impala έχουν μεταμορφωθεί σταδιακά από ένα από τα σπουδαιότερα ροκ συγκροτήματα της γενιάς τους σε… κάτι άλλο».
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ