Για 5η χρονιά, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση / Onassis Scholars' Association διοργανώνει τον μουσικό θεσμό «Συνηχήσεις». Μέσα σε ένα πρόγραμμα που μοιάζει με καλειδοσκόπιο, συναντιούνται διαφορετικές κουλτούρες από όλον τον κόσμο. Μάθετε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/consonances-2019.
Tο πιανιστικό ντούο Piano for two παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα για πιάνο 4 χέρια και σόλο, από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα συνθετικών στυλ, η μουσική δρα σαν καλειδοσκόπιο, μέσα από το οποίο διαφορετικές κουλτούρες συναντιούνται και μεταμορφώνονται χάρη στη φαντασία των δημιουργών τους.
Ξεκινώντας με μερικά από τα πιο δημοφιλή έργα του Johannes Brahms και του Edvard Grieg, βασισμένα στην τσιγγάνικη ουγγρική και τη νορβηγική παραδοσιακή μουσική, αντίστοιχα, το πρόγραμμα συνεχίζεται με δύο έργα εμπνευσμένα από τους ήχους της Άπω Ανατολής, και πιο συγκεκριμένα τη Ζεν αισθητική της Ιαπωνίας (Takeshi Yoshimatsu) και την αρμονική απλότητα της κινέζικης μουσικής (μέσα από τα μάτια του μινιμαλιστή συνθέτη John Adams), ενώ το ρεσιτάλ θα κλείσει με το θεατρικά δεξιοτεχνικό έργο “Let’s Play a Duet” του Ιάπωνα συνθέτη Tomohiro Moriyama (γενν. 1975).
Μουσική /
Συνηχήσεις 2019

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: Πώς αποκαλύφθηκε, τι εντόπισε δάσκαλος

Ξάνθη: Πώς σώθηκε η 79χρονη που ήταν κλειδωμένη στο σπίτι 30χρονου για 40 ημέρες - «Έχω κακοποιηθεί»

«Polycule»: Σαν να λέμε ερωτικό τρίγωνο αλλά με 50 συντρόφους παραπάνω

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Φθιώτιδα

σχόλια