Οι Μουσικοί της Καμεράτας / Joseph Calleja / Ramón Teba

Οι Μουσικοί της Καμεράτας / Joseph Calleja / Ramón Teba Facebook Twitter
Φωτο: Simon Fowler
0

Δύο νέοι καλλιτέχνες που έχουν κατακτήσει το διεθνές ενδιαφέρον στην οπερατική σκηνή, ο Γιόζεφ Καλλέγια και ο Ραμόν Τεμπάρ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Καμεράτα.

Ο Γιόζεφ Καλλέγια, από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους τενόρους της εποχής μας, ξεκίνησε να τραγουδάει στα 16 του, στη χορωδία της εκκλησίας του στη Μάλτα. Το 1997, στα 19 του μόλις χρόνια, κέρδισε τον διαγωνισμό Belvedere Hans Gabor, το 1998 το Caruso Competition και το 1999 το Plácido Domingo’s Operalia International Opera Competition. Έχει συνεργαστεί με τη Royal Opera House στο Λονδίνο, με την Deutsche Oper του Βερολίνου, τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και έχει εμφανιστεί σε πολλές ακόμα πόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο συνομήλικός του Ραμόν Τεμπάρ, δημοφιλής στις συνεργασίες του με ορχήστρες ανά την υφήλιο, και ο πρώτος Ισπανός που επιλέχθηκε ως πρώτος μαέστρος στη Florida Grand Opera (FGO), είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός στην Opera Naples και στην Palm Beach Symphony στη Φλόριντα. Το 2014 ανέλαβε τη διεύθυνση του διετούς Μουσικού Φεστιβάλ του Σάντο Ντομίνγκο και από το 2015 είναι Principal Guest Conductor στο Palacio de las Artes Reina Sofía στη γενέτειρά του Βαλένθια.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Μουσική / Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον ήχο και την αισθητική της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Alina (4LINA) και η Roselune Everly είναι οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop, που δημιουργούν μουσική με συναίσθημα και αναδεικνύουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνυπάρξει με την ανθρώπινη έκφραση.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ENRICO SANGIULIANO INTERVIEW

Μουσική / Enrico Sangiuliano: «Μπορώ να διαμορφώσω ήχους που δεν υπάρχουν»

O μουσικός παραγωγός που έχει βραβευτεί τρεις συνεχόμενες χρονιές ως best-selling techno artist, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του, μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική, σαν να βάζει «τάξη στο χάος».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Μουσική / O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές μίλησε στη LiFO λίγο πριν αποσυρθεί από το τραγούδι. Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή του αναδημοσιεύουμε μια σπάνια συνέντευξη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Μουσική / Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Το «For those dancing alone in their apartment» είναι ένα μουσικό πείραμα για όσα άτομα ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν, χορεύοντας μόνα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, ανάλογα με τη διάθεσή τους και για όσο το επιθυμούν.
M. HULOT