Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο BnC The Disco Vampire

Nine Inch Nails-"The Downward Spiral"

 

Είναι δύσκολο το ερώτημα "Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγάπησες" γιατί διάφοροι δίσκοι ανά περιόδους σημάδεψαν με διαφορετικό τρόπο τη ζωή μου, την περίοδο που τους άκουγα. Από την παιδική μου ηλικία στον Άγιο Δομίνικο ακούγοντας μερένγκε, λάτιν κτλπ, υπάρχουνε κάποια τραγούδια τα οποία άμα τα ακούσω σήμερα μου φέρνουνε φανταστικές αναμνήσεις. Ύστερα στα 90'ς μεγαλώνοντας ταυτόχρονα με hip hop,reggae, αρκετά soul, από τους δίσκους της μητέρας μου, έμαθα να ακούω και εκτίμησα την μαύρη μουσική της Βόρειας Αμερικής.

 

Στην εφηβεία στα μέσα της δεκαετίας του '90, όπου άρχισα να ασχολούμαι πιο πολύ με τη μουσική ( Αρχίζω να αγοράζω τους δικούς μου δίσκους ), άρχισα να επηρεάζομαι και από τη μουσική που άκουγαν οι φίλοι μου. Στην περιοχή που εμένα στα Βριλήσσια( Punk, ska , hardcore, και alternative rock). Κάπου εκεί παίζοντας τύμπανα σε εφηβική μπάντα, και ζώντας την έκρηξη της grunge και του MTV, ανακάλυψα τους Nine Inch Nails, και πιο συγκεκριμένα τον δίσκο "The Downward Spiral".

 

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτός είναι ο δίσκος που άκουσα ολοκληρωμένα, επανειλημμένα, από την αρχή μέχρι το τέλος αμέτρητες φορές μόνος μου στο δωμάτιο μου.

 

Μου φαινότανε το καλύτερο πράγμα που είχα ακούσει ποτέ ηχητικά, και ακουμπούσε συναισθήματά τα οποία δεν μπορούσα να εξηγήσω σε κείνη την ηλικία, όπως και γιατί μου άρεσε. Τα τραγούδια του δίσκου " Mr. Self destruct, piggy, March of the pigs, closer, Eraser, The becoming," είναι συνδεδεμένα σαν ανάμνηση με το δωμάτιο στο οποίο είχα τα τύμπανα μου, όπου απλά έκλεινα τα φώτα και καθόμουνα στην ησυχία να ακούσω από την αρχή μέχρι το τέλος τον δίσκο. Επίσης, μου θυμίζει πολύ έντονα τις μαζώξεις που κάναμε σαν έφηβοι, σε σπίτια φίλων όπου λείπανε γονείς για σαββατοκύριακο και ακούγαμε στο διαπασών σ' όλο το σπίτι μουσική, και πίναμε μπύρες παρέα με διάφορες παραγωγές εκείνης της περιόδου. Πιστεύω ότι ο Trent Reznor, και ο Flood είναι από τους καλύτερους μουσικούς και παραγωγούς της εποχής τους.

 

 

 

________________

 

Ο Jeff Gonzales aka BnC The Disco Vampire είναι MC/ μουσικός παραγωγός για την cast-a-blast και την My Boom Raise The Dead. Πρόσφατα projects του είναι το duo γνωστό ως Capitan Futuro. Ως ΒnC ετοιμάζει καινούριο Lp εντός του 2015 so keep posted. Μπορείτε να τον ακούσετε live από Σεπτέμβρη με τους Happy Dog Project, καθώς και σε dj sets τις Πέμπτες στο Σπόρος μπαρ στο Χαλάνδρι και τo Σάββατο στην Πραξιτελους 33 στο Πραξιτελους bar.

Το πιο πρόσφατο μου single λέγεται "Bright lights" παραγωγή του George Kelly ft BnC and Andre Espeut. Μπορείτε να ακούσετε δουλειές του στα cast-a-blast και soundcloud