Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο BnC The Disco Vampire

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο BnC The Disco Vampire Facebook Twitter
0

 

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο BnC The Disco Vampire Facebook Twitter

Nine Inch Nails-"The Downward Spiral"

Είναι δύσκολο το ερώτημα "Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγάπησες" γιατί διάφοροι δίσκοι ανά περιόδους σημάδεψαν με διαφορετικό τρόπο τη ζωή μου, την περίοδο που τους άκουγα. Από την παιδική μου ηλικία στον Άγιο Δομίνικο ακούγοντας μερένγκε, λάτιν κτλπ, υπάρχουνε κάποια τραγούδια τα οποία άμα τα ακούσω σήμερα μου φέρνουνε φανταστικές αναμνήσεις. Ύστερα στα 90'ς μεγαλώνοντας ταυτόχρονα με hip hop,reggae, αρκετά soul, από τους δίσκους της μητέρας μου, έμαθα να ακούω και εκτίμησα την μαύρη μουσική της Βόρειας Αμερικής.

Στην εφηβεία στα μέσα της δεκαετίας του '90, όπου άρχισα να ασχολούμαι πιο πολύ με τη μουσική ( Αρχίζω να αγοράζω τους δικούς μου δίσκους ), άρχισα να επηρεάζομαι και από τη μουσική που άκουγαν οι φίλοι μου. Στην περιοχή που εμένα στα Βριλήσσια( Punk, ska , hardcore, και alternative rock). Κάπου εκεί παίζοντας τύμπανα σε εφηβική μπάντα, και ζώντας την έκρηξη της grunge και του MTV, ανακάλυψα τους Nine Inch Nails, και πιο συγκεκριμένα τον δίσκο "The Downward Spiral".

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτός είναι ο δίσκος που άκουσα ολοκληρωμένα, επανειλημμένα, από την αρχή μέχρι το τέλος αμέτρητες φορές μόνος μου στο δωμάτιο μου.

Μου φαινότανε το καλύτερο πράγμα που είχα ακούσει ποτέ ηχητικά, και ακουμπούσε συναισθήματά τα οποία δεν μπορούσα να εξηγήσω σε κείνη την ηλικία, όπως και γιατί μου άρεσε. Τα τραγούδια του δίσκου " Mr. Self destruct, piggy, March of the pigs, closer, Eraser, The becoming," είναι συνδεδεμένα σαν ανάμνηση με το δωμάτιο στο οποίο είχα τα τύμπανα μου, όπου απλά έκλεινα τα φώτα και καθόμουνα στην ησυχία να ακούσω από την αρχή μέχρι το τέλος τον δίσκο. Επίσης, μου θυμίζει πολύ έντονα τις μαζώξεις που κάναμε σαν έφηβοι, σε σπίτια φίλων όπου λείπανε γονείς για σαββατοκύριακο και ακούγαμε στο διαπασών σ' όλο το σπίτι μουσική, και πίναμε μπύρες παρέα με διάφορες παραγωγές εκείνης της περιόδου. Πιστεύω ότι ο Trent Reznor, και ο Flood είναι από τους καλύτερους μουσικούς και παραγωγούς της εποχής τους.

 

________________

Ο Jeff Gonzales aka BnC The Disco Vampire είναι MC/ μουσικός παραγωγός για την cast-a-blast και την My Boom Raise The Dead. Πρόσφατα projects του είναι το duo γνωστό ως Capitan Futuro. Ως ΒnC ετοιμάζει καινούριο Lp εντός του 2015 so keep posted. Μπορείτε να τον ακούσετε live από Σεπτέμβρη με τους Happy Dog Project, καθώς και σε dj sets τις Πέμπτες στο Σπόρος μπαρ στο Χαλάνδρι και τo Σάββατο στην Πραξιτελους 33 στο Πραξιτελους bar.

Το πιο πρόσφατο μου single λέγεται "Bright lights" παραγωγή του George Kelly ft BnC and Andre Espeut. Μπορείτε να ακούσετε δουλειές του στα cast-a-blast και soundcloud

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Μουσική / Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Το «For those dancing alone in their apartment» είναι ένα μουσικό πείραμα για όσα άτομα ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν, χορεύοντας μόνα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, ανάλογα με τη διάθεσή τους και για όσο το επιθυμούν.
M. HULOT
Ody Icons Περφόρμερ, μουσικός, δραματουργός, συνθέτης 

Οι Αθηναίοι / Ody Icons: «Δεν γίνεται να μη διεκδικήσεις τον χώρο που σου αναλογεί»

Περφόρμερ, μουσικός. Μεγάλωσε σε περιβάλλον που αγαπούσε την Ανατολή, ήταν λαϊκό και καθόλου εστέτ, κι αυτό επηρέασε τη μουσική του. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνει τι εννοούν στην Ελλάδα όταν τον ρωτούν «γιατί τόσο τουμπερλέκι;». Ο Ody Icons αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Σεμίνα Διγενή / Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ της Σεμίνας Διγενή για τον αγνό πρίγκηπα του rock and roll. Ακούγονται:  Δημήτρης Πουλικάκος, Μελίνα Σιδηροπούλου,  Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Φέρρης, Γιάννης Αγγελάκας κ.α.
THE LIFO TEAM
Οι νέοι λόκαλ DJs που ένα βράδυ θα σου «σώσουν τη ζωή»

Μουσική / Οι νέοι λόκαλ DJs που ένα βράδυ θα σου «σώσουν τη ζωή»

Σιχαίνονται τις πελατειακές σχέσεις, είναι unapologetic, αγαπούν τα συμπεριληπτικά dancefloors, αδιαφορούν για τον αλγόριθμο και προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια πολύ ανταγωνιστική σκηνή. 7 νέοι λόκαλ DJs μιλούν στη LifO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Γιώργος Χατζηνάσιος

Μουσική / Γιώργος Χατζηνάσιος: «Ότι τι; Είναι ηλίθιοι όσοι ακούνε ελαφρολαϊκά;»

Έγινε συνθέτης για να μπορέσει να παντρευτεί τη γυναίκα του. Πιστεύει πως όποιος λέξη «ελαφρός» είναι απαίσια. Πρόλαβε την εποχή που τους τραγουδιστές τούς καταλάβαινες από τον ήχο της φωνής τους - τώρα δεν τους ξεχωρίζει. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Dievers Party: Πώς δυο φίλες έφτιαξαν τα πιο viral χορευτικά πάρτι της χρονιάς

Μουσική / Dievers Party: Πώς δυο φίλες έφτιαξαν τα πιο viral πάρτι της χρονιάς

Η Βάσω Καζαντζίδου και η Μαρινέλα Αμπντουραχμάνι γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα αθηναϊκό κλαμπ. Δύο χρόνια μετά, αυτή η συνάντηση γέννησε ένα από τα πιο δημοφιλή mobile queer events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η τριπλή δύναμη του Μπετόβεν

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η τριπλή δύναμη του Μπετόβεν

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το Τριπλό Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν με τρεις λαμπερούς σολίστ: ο Μαξίμ Βενγκέροφ, ο Στίβεν Ίσερλις και η Θεοδοσία Ντόκου ενώνονται υπό την μπαγκέτα του Φίνεγκαν Ντάουνι Ντίαρ την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
MARCEL DETTMANN INTERVIEW

Μουσική / Marcel Dettmann: «Η τέκνο δεν γεννήθηκε για VIP τραπέζια»

Ένας από τους επιδραστικότερους εκπροσώπους της τέκνο, λίγες μέρες πριν από την εμφάνισή του στο Ωδείο Αθηνών, μιλάει για την αγαπημένη του μουσική ως έναν τρόπο να σχετίζεται με τον κόσμο και την πολιτική του nightlife.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τίνα Τέρνερ (1939-2023): Ένας αληθινός θρύλος

Μουσική / Τίνα Τέρνερ: «Ούτε ένας δεν με αγάπησε στη ζωή μου, ούτε καν ο πατέρας και η μάνα μου»

Παρ’ όλες τις επιτυχίες και τις εκρηκτικές εμφανίσεις, η Τίνα Τέρνερ έζησε τα πρώτα σαράντα χρόνια της ζωής της με μοναξιά, κακοποίηση και στερημένη από αγάπη. Ο τρόπος που άφησε πίσω της τον τρόμο και την ενδοοικογενειακή βία και έγινε σύμβολο τόλμης και περηφάνιας και η πορεία της προς τη σαρωτική επιτυχία είναι είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της ζωής της.
M. HULOT
Το μέλλον που προφήτευσε το «Ghost in the shell» είναι εδώ

Μουσική / Το μέλλον που προφήτευσε το «Ghost in the shell» είναι εδώ

Το 1995, όταν βγήκε στους κινηματογράφους το διάσημο άνιμε του Mamoru Oshii, οι αναφορές του στην ΑΙ ακούγονταν εξωγήινες. Σήμερα, μοιάζει πιο επίκαιρο και σύγχρονο από ποτέ. Το ίδιο και το σάουντρακ του Kenji Kawai. Σε λίγες μέρες προβάλλεται ξανά στην Αθήνα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κορμί κι αλάτι, Μπέσσυ μου!

Οι Αθηναίοι / Κορμί κι αλάτι, Μπέσσυ μου!

Η καριέρα της μετράει πάνω από μισό αιώνα. Αν και έχει να βγάλει δίσκο από το 1983, τα τραγούδια που ηχογράφησε μέσα σε μια δεκαετία έχουν απήχηση σήμερα σε 17χρονα παιδιά, κι αυτό την κάνει να νιώθει έφηβη. Η Μπέσσυ Αργυράκη αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ