Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included)

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter
1

[Από τον Θανάση Χαραμή]

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter

 Μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός. Τελικά έγινε επαγγελματίας μουσικός παραγωγός και dj. Όσοι ασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική, λίγο πολύ τον γνωρίζουν. Λίγοι όμως ξέρουν την ηλικία του και ακόμη λιγότεροι τον τόπο διαμονής του.

Ένας δημιουργός όπου ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, κάνει διεθνή καριέρα και γυρίζει τον κόσμο. Έχει εμφανιστεί στο WMC του Μαϊάμι, στο Ministry Of Sound του Λονδίνου, στο KaZantip z21 της Ουκρανίας και μερικά ακόμη μεγάλα stage. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως η Maya Jane Coles, ο Tiger Stripes, ο Funkagenda, οι Fur Coat και τώρα εντάσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της σκηνής, την Get Physical Music. Το ολοκαίνουργιο EP του λέγεται "Sweet Berries" και κυκλοφορεί στις 13 Ιανουαρίου με remixes από Fur Coat, Simon Baker και Janvanvau.

Εμείς έχουμε σε αποκλειστικότητα τα previews και λίγο από το χρόνο του για κουβεντούλα περί μουσικής, επαρχίας, επιτυχίας και το περιβόητο ντιτζεϊλίκι...

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter


 Η Get Physical είναι μια τεράστια δισκογραφική εταιρεία στη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής. Πως γίνεται ένας άνθρωπος ο οποίος ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, να κάνει καριέρα εκτός συνόρων και να συνεργάζεται με δισκογραφικές εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς;

- Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, κυρίως όμως η θέληση και οι συγκυρίες. Έχω ζήσει στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο, όμως πρόσφατα επέστρεψα στην Λαμία όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πήρα τις επιρροές μου, γνώρισα την σκηνή μου από κοντά και αποφάσισα να επιστρέψω. Η Λαμία μου προσφέρει ηρεμία και συγκέντρωση. Έχω στήσει το στούντιο μου και δουλεύω πιο συγκροτημένος από ποτέ. Περνάω μια χαρά και πλέον δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μένεις στην Αθήνα για να εξελίξεις τη δουλεία σου.


Στα 25 σου χρόνια,έχεις παίξει μουσική σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, από την Αμερική μέχρι  Ρωσία, έχεις κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ και έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της σκηνής σου. Δεν είσαι λίγο μικρός για όλο αυτό; Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, τύχης η ταλέντου τελικά;

- Μην κοιτάς την ηλικία. Είμαι ενεργά σε αυτόν το χώρο 8 χρόνια τώρα. Από τα 17 μου. Θεωρώ πως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα και των τριών παραγόντων που ανέφερες. Το ταλέντο θέλει σκληρή δουλειά για να εξελιχθεί και να εξακολουθεί να γεννάει. Δεν αρκεί μόνο να υπάρχει. Και όλο αυτο μετά χρειάζεται τύχη για να προχωρήσει. Συνδυαστικά νομίζω είναι όλα.

Πως προέκυψε η κυκλοφορία αυτού του EP στην Get Physical;

- Όταν ένιωθα πως κάποιο από τα κομμάτια μου ταίριαζε στον ήχο της Get Physical, τους έστελνα demos. Πρέπει να τους είχα στείλει πάνω απο 20 φορές ολα αυτά τα χρόνια. Συνήθως δεν έπαιρνα απάντηση, μέχρι που μου απάντησαν θετικά για το συγκεκριμένο EP. Θέλω εν ολίγοις να σου πω πως ο τρόπος είναι απλός. Θέλει όμως υπομονή και κυρίως, επιμονή.


Μουσικός απολογισμός του 2013...

- Ήταν μια καλή χρονιά. Κατάφερα να πετύχω κάποιους από τους στόχους μου,όπως το να παίξω στο KaZantip τής Ουκρανίας και να κλείσω κάποιες δισκογραφικές συνεργασίες που ήθελα.


Μια ξεχωριστή στιγμή του 2013;

- Πέρα από το KaZantip, χάρηκα πάρα πολύ το φετινό Reworks της Θεσσαλονίκης. Έπαιξα ακριβώς ότι ήθελα να παίξω και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε αρκετά. Τουλάχιστον αυτό διαισθάνθηκα.


Ωραία, ενδιαφέρουσα μουσική που άκουσες;

ρέθηκα το καλοκαίρι στο stage που έκανε το showcase της η [a:rpia:r] και κατάφερα να ακούσω τους Rhadoo, Petre Inspirescu και Raresh σε ένα 15ωρο σετ. Έφυγα γεμάτος επιρροές, έμπνευση και food for thought. Mε πολύ δημιουργική όρεξη.


Τι μπορεί να προκαλέσει η μουσική;

α πάντα. Να σε γεμίσει συναισθήματα και εικόνες. Να σε ηρεμήσει, να σε ενώσει και να σε χωρίσει με/από το οτιδήποτε. Να σε ταξιδέψει. Να σε κάνει να ερωτευτείς ή να πενθήσεις. Ξαναλέω, τα πάντα.

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter


Βινύλια η λάπτοπ; Ποια η γοητεία του ενός και ποια του άλλου;

- Δεν με απασχολεί καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει με το τι παίζει κάποιος. Με ενδιαφέρει μόνο το τι παίζει. Όταν ακούω έναν jockey θέλω να δω την αισθητική του. Όχι την τεχνική του.


Ένα κομμάτι που ζήλεψες;
 - Πάρα πολλά! Αν πρέπει να πω μόνο ένα, ίσως να είναι το "i want to sleep" από DJ Koze. Παλιό αλλά υπέροχο!


Λεφτά βγάζεις;
Ευχαριστημένος. Η δουλειά πάει καλά. Και λέω "δουλειά" διότι είναι η δουλειά μου. Αν ήταν το χόμπυ μου, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά από πολλές απόψεις.


 Τι εννοείς;
 - Και από θέμα επιλογών,και από θέμα χρημάτων.


Αισθάνεσαι καλλιτέχνης;

 - Η λέξη καλλιτέχνης είναι βαριά. Αισθάνομαι ότι είμαι καλός σε αυτό που κάνω. Και αυτό πάλι είναι όμως πολύ υποκειμενικό.


Ποιό είναι το ταβάνι ενός μουσικού παραγωγού;
- Δεν έχω ιδέα! Για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Είναι όμως άσχημο να βάζεις "ταβάνια". Και αν το προσεγγίσεις, μετά τι; Θα σταματήσεις; Θα αρκεστείς σε αυτό που κατάφερες; Δεν ξέρω, εγώ έχω στόχους, ταβάνι όμως δεν έχω.


Dj sets: Αναγκαίο κακό για τα λεφτά η απόλαυση;
Θεωρώ τον εαυτό μου παραγωγό και όχι dj. Είναι τέτοια η μουσική μας όμως, που πλέον έχουν γίνει αλληλένδετα. Θα προτιμούσα να κάνω τα live μου, όπως ξέρω, όμως στους περισσότερους χώρους δεν είναι εφικτό. Είναι δύσκολο να πας σε ένα μικρό bar και να κάνεις live. Ωστόσο έχω αρχίσει και απολαμβάνω τα dj sets όλο και περισσότερο. Άρα λοιπόν,σίγουρα δεν θα το χαρακτήριζα ως "αναγκαίο κακό".

Aπό το Sweet Berries τι προσδοκίες έχεις;

- Να αρέσει απλά.

* Alex Dimou makes his second appearance following his remix of Tiger Stripe's 'Runaways' on Get Physical with a fantastically classic sounding EP 'Sweet Berries'. The Greek-born producer and DJ has been making crowds move in the south scene for quite a while, now his works and influence are starting to spread north.
The title track is a smooth house number with a disco vibe. The heavy bass line drives the track home while it pulls you into the groove. The percussion, while simple, is masterfully executed here – adding to the long list of reason why you'll be hearing this one often.
"The Pickle" feeds on the same vibe as "Sweet Berries" minus the disco-house but packs a deep and contagious bass line just as well. Just as with the title track, it's hard to escape the tracks pull to the dance floor with its energetic-yet-mellow vibe.
Simon Baker takes 'Sweet Berries' and adds an elegant touch to it before throwing down a kick and a very raw-feeling percussion. He takes the bass line in a new direction, opting for a rolling, thunderous feel rather than heavy stabs.
Fur Coat takes thing even deeper with his remix, adding a distorted synth to accent the eerie tones he creates. A dark piece, which takes the original in a totally new direction.
Lastly, we've got a remix from new-comer Janvanvau, who takes the original and piles on even more energy, keeping the vibe while adding a tech-house touch.

facebook.com/alexdimouofficial

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter
Μουσική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Μουσική / Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Η Aγγελίνα είναι μια τραγουδοποιός 22 ετών που μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός και συγγραφέας, αλλά ο δρόμος την πήγε στη μουσική κι έτσι έβγαλε το πρώτο της τραγούδι το 2023, που λέγεται «Sta Riha». Αγοράζει ακόμη μπουρμπουλήθρες από τα περίπτερα και της αρέσει να οδηγάει το σαράβαλό της. Κοιμάται καλά τα βράδια, αν δεν σκέφτεται πολύ. Όταν ανεβαίνει στην σκηνή, λέει μέσα της πως το άγχος της είναι ενθουσιασμός.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ
«Ο Χελμός δεν είναι απλά ένα μουσικό φεστιβάλ και αυτό θα το βλέπετε κάθε χρόνο»

Μουσική / «Θα τρέχει ο κόσμος στο βουνό και στο κρύο για φεστιβάλ;» Κι όμως, έτρεξε

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Helmos Mountain Festival, Αλέξης Άγριος, εξηγεί πώς γεννήθηκε η ιδέα για το φεστιβάλ, τι συνέβαλε στην επιτυχία του, ποια φιλόδοξα projects ετοιμάζονται για φέτος και πώς, πέρα από μουσικό γεγονός, έδωσε ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Καλά, πάλι για τη ραπ θα λέμε;

Guest Editors / «Γιατί απαιτούμε από τη ραπ να είναι κάτι άλλο από αυτό που όντως είναι;»

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού που ήρθε σε επαφή με τη ραπ τα τελευταία χρόνια ξαφνικά ανακάλυψε, ομολογουμένως με άσχημο τρόπο, τι ήταν αυτό που προηγουμένως εκθείαζε ως ποίηση του περιθωρίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ZOLA JESUS INTERVIEW

Μουσική / Η Zola Jesus δεν φοβάται το σκοτάδι, το κατοικεί

Λίγο πριν την εμφάνισή της στην Αθήνα, η Ρωσοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα μιλά στη LIFO για το πώς δημιουργεί τη σκοτεινή και ατμοσφαιρική μουσική της, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα είδη, καθώς και για το πώς η ίδια αντιστέκεται στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι θηλυκότητες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Μουσική / Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Στον νέο του δίσκο «Εννιά νούφαρα απ’ τη νεκρή όχθη», ο Κ. Βήτα διασκευάζει εννιά τραγούδια της Μαρίκας Παπαγκίκα και της Σωτηρίας Μπέλλου, αναδεικνύοντας τη διαχρονική δυναμική του ρεμπέτικου, που συνεχίζει να συγκινεί βαθιά μέχρι και σήμερα.
M. HULOT
«Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / «Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για το σαγηνευτικό αυτό έργο που απεικονίζει τους πίνακες μιας έκθεσης σε μια τεράστια παλέτα ηχοχρωμάτων, τα οποία πολλαπλασιάζονται στην ιδιοφυή ενορχήστρωση του Μορίς Ραβέλ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
10 εξαιρετικά techno clubs στην Ευρώπη και στον κόσμο

Μουσική / 10 κορυφαία techno clubs για το 2025 που αξίζουν το ταξίδι

Το clubbing μπορεί να μην είναι πια αυτό που ήταν στα ’90s και πολλά θρυλικά clubs να αποτελούν παρελθόν, όμως, η techno μουσική γνωρίζει νέα άνθηση. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα techno clubs για το 2025.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Οι Adriatique έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα / Οι Adriatique στα λατομεία Διονύσου: Η techno συναντά την αρχαία Ελλάδα / «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα λατομεία Διονύσου θα φιλοξενήσουν το σόου των Adriatique»

Μουσική / Ο άνθρωπος πίσω από τα πολυσυζητημένα events στο λατομείο Διονύσου (και των Adriatique)

O 23χρονος Hennes Alt, εμπνευστής του πρότζεκτ που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διεθνούς φήμης μουσικό σόου «X» των Adriatique, μιλά στη LiFO για την ιστορική σημασία του χώρου, όπου μέχρι και σήμερα εξορύσσεται το περίφημο πεντελικό μάρμαρο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Π.Ι.Ε.Β.: Πολλές φορές με τη δυστοπία αυνανιζόμαστε και λίγο

Μουσική / Π.Ι.Ε.Β.: «Φοβάμαι μη γίνει το spoken word η νέα Ντουμπάι»

Το «Detroit» είναι το νέο άκρως χορευτικό άλμπουμ του Π.Ι.Ε.Β., σε παραγωγή του Viktoras, που φέρνει την αστική ποίηση και το spoken word στα κλαμπ και ο ήχος του είναι βγαλμένος από «τα όνειρα που είδαμε μετά από ένα πάρτι μεθυσμένοι».
M. HULOT
Lola δώστα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στο λαιμό

Μουσική / Lola, δώσ' τα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στον λαιμό

Το νέο άλμπουμ POP TOO της Μαρίνας Σάττι κατορθώνει ένα εξαιρετικό ακομπλεξάριστο πάντρεμα, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως παίζει με τους δικούς της κανόνες και αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της.
M. HULOT ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ