Μοναδικός Jay-Z

Μοναδικός Jay-Z Facebook Twitter
2

 

O Jay-Z είναι πολύ μπροστά, είναι θεός.

Είναι καλός, πολύ καλός μουσικός παραγωγός. Είναι τολμηρός μουσικός. Εχει παντρευτεί την Μπιγιονσέ αλλά γι' αυτό θα μιλήσουμε στο τέλος.

Εμαθε χιπ χοπ στον Μπαράκ Ομπάμα κι έντυσε με χιπ-χοπ τον Γκάτσμπι. Και τα δύο με μεγάλη επιτυχία. Μόλις προχθές η τόλμη του προχώρησε ακόμα παραπέτα: έκανε μια περφόρμανς στη γκαλερίr "Pace" της Νέας Υόρκης, με ένα βίντεο διάρκειας 6 ωρών για το καινούργιο του τραγούδι "Picasso Baby". Εμπνεύστηκε την περφόρμανς -λέει- από μια αντίστοιχη δημιουργία της Μαρίνα Αμπράμοβιτς με τίτλο "Artist Is Present" την οποία παρουσίασε το 2010 στο ΜΟΜΑ. Εκείνη τότε είχε σταθεί 736 ώρες απέναντι στο κοινό.

The artist is present

 

Και δεν είναι μόνο ο Πικάσο και η Αμπράμοβιτς που τον ενέπνευσαν. Το βίντεό του είχε αναφορές στον Μαρκ Ρόθκο, τον Τζεφ Κουνς, τον Φρανσις Μπέικον τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά, τον Αντι Γουόρχολ και τη Μόνα Λίζα. Σύντομα θα επανέλθει αφού σχεδιάζει ήδη ένα πρότζεκτ που θα λέγεται "Six pieces of art" και το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους παραπάνω. Το "Baby Picasso", άλλωστε, ήταν το πρώτο μέρος αυτής της ενδιαφέρουσας σειράς που σκηνοθετεί ο Μαρκ Ρόμανεκ.

Φυσικά η Μαρίνα Αμπράμοβιτς ήταν παρούσα. Και όταν οι δυο τους συναντήθηκαν μετά το δρώμενο έγινε η νύχτα μέρα από τα φλας και τις ερασιτεχνικές φωτογραφίες. Βλέπετε ο Jay-Z επέτρεψε σε όλους τους παρόντες που πλημμύρισαν το σύμπαν να καταγράφουν με ό,τι μέσο θέλουν.

Επόμενη είδηση: Πρόσφατα αγόρασε το πορτρέτο του Μπασκιά "Holy Grail" που φιλοτέχνησε ο Swizz Beatz. "Ο Μπασκιά και ο Γουόρχολ είναι οι μούσες μου" είπε. "Και το σπίτι μου θέλω να είναι σαν μουσείο".

Είναι θεός ο Jay-Z. Και πήγε και παντρεύτηκε τη Μπιγιονσέ. Τη νοικοκυρά καριέρας. Την άτολμη. Που είναι καθρέφτης, τακούνι, ένα μωρό αγκαλιά και έξω από την πόρτα. Κι άντε μετά βρε Jay Z να καλέσεις σπίτι σου την Μαρίνα Αμπράμοβιτς να μιλήσετε για τέχνη. Γκρρρ....


Και για του λόγου του αληθές, αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που ανέβασε η Μπιγιονσέ στο λογαριασμό της στο Instagram.

 

 

Η απόλυτη πλήξη

 

*****

 

 

Μουσική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM
8 φορές που το πάρτι πήρε φωτιά - κυριολεκτικά

Μουσική / 10 φορές που το πάρτι έγινε εφιάλτης

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο ελβετικό κλαμπ την Πρωτοχρονιά, κάνουμε μια αναδρομή σε παρόμοια πολύνεκρα δυστυχήματα τα τελευταία 80 χρόνια, από τη Βοστώνη και την Αργεντινή μέχρι τη Σουηδία και τις Φιλιππίνες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια