«Με αγαπώ... Είμαι τέλειος!»

«Με αγαπώ... Είμαι τέλειος!» Facebook Twitter
7


O Rich Juzwiak, από το Gawker συγκέντρωσε λόγια του Κάνιε από προηγούμενες συνεντεύξεις του, φτιάχνοντας ένα είδος «αυτοπορτρέτου» του καλλιτέχνη...

«Είμαι από το Σικάγο. Πάντα ζούσα στο δικό μου νησί. Από τότε που ήμουν στο νηπιαγωγείο είχα μικρά παιδιά να με ακολουθούν παντού. Η δασκάλα έλεγε απλά ότι είμαι γεννημένος ηγέτης. Στην τετάρτη δημοτικού, ζωγράφιζα γυμνές γυναίκες, ήμουν σωστός καλλιτέχνης»!

«Ένα από τα προβλήματα που είχα όντας τόσο δημιουργικός -είμαι σαν χημική αντίδραση σε εργαστήριο, που αν δεν την κλείσεις με καπάκι θα σπάσει το γυαλί. Αν το δαμάσω αυτό είναι σα να έχω μια πυρηνική δύναμη, σαν υπερήρωας, σαν τον Cyclops από τους X-men όταν βάζει τα γυαλιά του».

«Ο κόσμος πάντα λέει: «Να είστε ταπεινοί, να είστε ταπεινοί» Πότε ακούσατε κάποιον να σας λέει: να είστε καταπληκτικοί! να είστε τέλειοι! να είστε φανταστικοί»!

«Με αγαπώ. Ω Θεέ μου, είμαι ένας από τους καλύτερους ράπερ στον κόσμο. Θα αναλάβω ένα κομμάτι, θα το εξαϋλώσω , θα το φάω θα το κόψω στη μέση…Αν άκουγα το Graduation από κάποιον άλλο θα πήγαινα στην τουαλέτα να… απ΄το φόβο μου».

«Αυτή τη στιγμή στη μουσική κυκλοφορούν ένα σωρό μ******ς  και πραγματικά κάποιος πρέπει να κάνει τη διαφορά»…

«Μόλις κοίταξα κάτω και κατάλαβα πόσο τέλεια είναι η μπλούζα μου».

«Είμαι σαν αγγείο, ο Θεός με επέλεξε να είμαι η φωνή και ο ενδιάμεσος. Η πορεία μου είναι της μοίρας, σαν ο Θεός να είχε ένα σχέδιο για μένα - ένα ακριβές παράλληλο, σα να το έχω ξαναδεί αυτό…»

Aπό το νέο άλμπουμ του Κάνιε, Yeezus: 

Μουσική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Μουσική / Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον ήχο και την αισθητική της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Alina (4LINA) και η Roselune Everly είναι οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop, που δημιουργούν μουσική με συναίσθημα και αναδεικνύουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνυπάρξει με την ανθρώπινη έκφραση.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ENRICO SANGIULIANO INTERVIEW

Μουσική / Enrico Sangiuliano: «Μπορώ να διαμορφώσω ήχους που δεν υπάρχουν»

O μουσικός παραγωγός που έχει βραβευτεί τρεις συνεχόμενες χρονιές ως best-selling techno artist, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του, μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική, σαν να βάζει «τάξη στο χάος».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Μουσική / O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές μίλησε στη LiFO λίγο πριν αποσυρθεί από το τραγούδι. Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή του αναδημοσιεύουμε μια σπάνια συνέντευξη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Μουσική / Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Το «For those dancing alone in their apartment» είναι ένα μουσικό πείραμα για όσα άτομα ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν, χορεύοντας μόνα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, ανάλογα με τη διάθεσή τους και για όσο το επιθυμούν.
M. HULOT
Ody Icons Περφόρμερ, μουσικός, δραματουργός, συνθέτης 

Οι Αθηναίοι / Ody Icons: «Δεν γίνεται να μη διεκδικήσεις τον χώρο που σου αναλογεί»

Περφόρμερ, μουσικός. Μεγάλωσε σε περιβάλλον που αγαπούσε την Ανατολή, ήταν λαϊκό και καθόλου εστέτ, κι αυτό επηρέασε τη μουσική του. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνει τι εννοούν στην Ελλάδα όταν τον ρωτούν «γιατί τόσο τουμπερλέκι;». Ο Ody Icons αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Σεμίνα Διγενή / Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ της Σεμίνας Διγενή για τον αγνό πρίγκηπα του rock and roll. Ακούγονται:  Δημήτρης Πουλικάκος, Μελίνα Σιδηροπούλου,  Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Φέρρης, Γιάννης Αγγελάκας κ.α.
THE LIFO TEAM