Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι

Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι Facebook Twitter
Φωτό: Μανος Χρυσοβέργης/ LIFO
0Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska είναι δυο νέα και ταλαντούχα κορίτσια από δύο διαφορετικές κουλτούρες και μουσικά υπόβαθρα με κοινό παρανομαστή τον έρωτα τους για την μουσική και το τραγούδι που τον εκφράζουν κάθε στιγμή της συναντησης μας. Στο "Moondance' θα συμπράξουν μουσικά την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Κήπο του Μεγάρου.

 

Τι είναι το Moondance;


Κατερίνα Πολέμη - Για μένα είναι ένα φεγγάρι για όλους τώρα τι κάνει ο καθένας κάτω από ένα φεγγάρι και το πως το βλέπει είναι τελείως διαφορετικό. Ερχόμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους αλλα και παρόμοιους επειδή και οι δύο είμαστε "Eλληνο-κάτι" – Η Ντούσκα Ελληνοκαναδέζα, εγώ Eλληνοβραζιλιάνα. Η Κατερίνα Duska με ακούσματα πιο πολύ στο soul και στο R&Β και στην ποπ και εγώ με πιο πολύ τζαζ και βραζιλιάνικα και θα συναντηθούμε στις 2 Ιουλίου για ένα moondance με αυτούς τους διαφορετικούς κόσμους που κουβαλάει η καθεμία.

Πόσο σας έχει επηρεάσει η καταγωγή σας σε αυτά που κάνετε;

Κ.Π.-100%

Κατερίνα Duska -Νομίζω είναι πολύ καθοριστική για όλους.

 

Πώς σας φάνηκε η Ελλάδα όταν πρωτοήρθατε εδώ;

Κ.D - Πάρα πολύ δραματικά διαφορετική. Σε ακραίο βαθμό σχεδόν. Ήρθα όταν ήμουν 16 χρονών από τον Καναδά. Η μετάβαση μου εδώ ήταν πολύ ομαλή ενώ είναι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτά που έχει η Ελλάδα και δεν έχει ο Καναδάς και για όλα αυτά που έχω ζήσει εδώ πέρα. Κρατάω πάντα τα καλύτερα από το κάθε μέρος.

Κ.Π. - Ήρθα στην 'Ελλάδα από την Αγγλία όταν ήμουν 10 χρονών στην μέση δηλαδή της ενηλικίωσης. Είχα μεγάλη δυσκολία στο σχολείο επειδή τα πάντα ήταν στα ελληνικά. Έπρεπε να αλλάξω αρκετά. Ευτυχώς που υπήρχαν τα αγόρια και το μπάσκετ χωρίς να ασχολούμαι πολύ με τα κοινωνικά και τα κορίτσια που δεν μου ταίριαζε σαν χαρακτήρας. Με κέρδισε ο αθλητισμός.

Πώς επιλέξατε τη μουσική και το τραγούδι;

Κ.Π. - Αυτά μας επέλεξαν. Εμένα αυτή είναι η απάντηση μου.

Κ.D - Είναι ωραία αυτή η απάντηση αλλά και εγώ πιστεύω ότι τα επέλεξα κι εγώ. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό επαγγελματικά κάπως αργά και ουσιαστικά το κάνω εδώ και ένα χρόνο τώρα. Το ότι μας διάλεξε επειδή έχουμε μια έμφυτη κλίση από πολύ μικρή ηλικία, ισχύει αλλά το ότι επιλέξαμε να το κάνουμε επαγγελματικά θέλει μια αποφασιστικότητα και ένα σθένος.

Κ.Π.- Εμένα φυσικά μου ήρθε. Πώς δεν μπορεί ο άνθρωπος να υπάρξει χωρίς να αναπνέει; Έτσι και γώ δεν μπορώ να υπάρχω χωρίς να δημιουργώ μουσική. Οπότε το παίρνω από τα κέρατα μαζί με τις δυσκολίες και τι χαρές και το πάω εκεί που το πάω

 

Που βρίσκετε την έμπνευση;

Κ.Π. - Στην ζωή. Όταν ζεις πραγματικά τη ζωή και όχι σε επιφανειακό επίπεδο.

Μουντιάλ βλέπετε;

Κ.Π. - Δεν έχω προλάβει ακόμη αλλά θα ήθελα. Χτες είδα λίγο στα πεταχτά.

Κ.D. - Κάποτε έβλεπα. Έχω μπαμπά και αδερφό που τους αρέσει αλλά αυτή την περίοδο είναι πολυτέλεια. Στερούμαστε άλλα κι άλλα.

Αν δεν είχατε ασχοληθει με τη μουσική, πώς θα βλέπατε τον εαυτό σας τώρα;

Κ.Π.- Δεν ισχύει για μένα αυτό. Μπορεί να σου πω υποθετικά, δεν θα έχει όμως κάποια ουσία. Αυτό κάνω. Δεν μπορώ να μην γράφω μουσική.

Κ.D - Ακόμη κι αν δεν το έκανα επαγγελματικά πάλι θα το έκανα στον ελευθερό μου χρόνο. Θα ήθελα πολύ να ασχολήθω με τον κινηματογράφο επίσης και ελπίζω μελλοντικά να το κάνω.

Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι Facebook Twitter
Φωτό: Μανος Χρυσοβέργης/ LIFO


Πώς θα χαρακτηρίζατε τους εαυτούς σας;

Κ.Π. - Διψώ για εξέλιξη και για μάθηση. Είμαι πολύ αυθόρμητη και δουλεύω πολύ τον εαυτό μου σε εσωτερικό επίπεδο. Και αγαπάω πολύ την φύση. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για κάθε άνθρωπο.

Κ.D. - Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Κατερίνα μπορείς να πεις εσύ για μένα;

Κ.Π. - Η Duska είναι ο εαυτός της το οποίο σπάνια το βλέπεις σήμερα στους ανθρώπους, Και είναι πολύ γλυκιά.

Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι Facebook Twitter
Φωτό: Μανος Χρυσοβέργης/ LIFO

Στον Κήπο του Μεγαρου [Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη] Τετάρτη 2 Ιουλίου με είσοδο 7-9 ευρώ.

 

 

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέκα Κανελλίδου

Μουσική / Αλέκα Κανελλίδου: «Δεν είμαι περιπετειώδης τύπος, ούτε της καριέρας»

H τραγουδίστρια που έχει απομονωθεί εδώ και πολλά χρονιά στη Ραφήνα προτιμά να ντύνεται ωραία και να τραγουδάει μία φορά την εβδομάδα από το να παίζει μπιρίμπα και να βλέπει ταινίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΝΑΝΤΙΝ ΣΙΕΡΡΑ

Μουσική / Ναντίν Σιέρρα: «Δεν θα ήθελα η προσωπική μου ζωή να μοιάζει με της Κάλλας»

Μία από τις διασημότερες και πολυβραβευμένες Αμερικανίδες σοπράνο μιλά για τις γυναίκες που τη διαμόρφωσαν και επηρέασαν την πορεία της λίγο πριν ερμηνεύσει τη Βιολέτα στην «Τραβιάτα» του Βέρντι, στο Ηρώδειο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Μαρινέλλα ειλικρινέστερη παρά ποτέ αφηγείται τη ζωή της όλη στη LIFO

Οι Αθηναίοι / Η Μαρινέλλα ειλικρινέστερη παρά ποτέ αφηγείται τη ζωή της όλη στη LiFO

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού μιλά για τις ανεξίτηλες συναντήσεις της πορείας της, για το πώς πήγε κόντρα στο ρεύμα της εποχής της, για μια ζωή χορτάτη. Δουλεύοντας επί 67 συναπτά έτη δεν ανέχεται να της πει κανείς «τι ανάγκη έχεις;».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια ζωή μέσα στο τραγούδι και το ραδιόφωνο

Μουσική / Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια ζωή μέσα στο τραγούδι και το ραδιόφωνο

Έγραψε σε ένα θρανίο το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» για να μην τον πάρει ο ύπνος στο μάθημα. Με αφορμή τα εξήντα χρόνια της στιχουργικής του διαδρομής και τον εορτασμό τους, o Γιώργος Παπαστεφάνου κάνει μια αναδρομή σε αξέχαστες ημέρες του ραδιοφώνου και του ελληνικού τραγουδιού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ενάτη Συμφωνία: Το έργο που οδήγησε τη συμφωνική μουσική στα ανώτατα όριά της

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ενάτη Συμφωνία: Το έργο που οδήγησε τη συμφωνική μουσική στα ανώτατα όριά της

Άραγε το πρωί της 7ης Μαΐου του 1824 ο Μπετόβεν διαισθανόταν πως σε λίγες ώρες θα παρουσίαζε στον κόσμο τη σύνθεση που επρόκειτο να αλλάξει για πάντα την ιστορία της μουσικής; Η Ματουλα Κουστένη αναρωτιέται, παρουσιάζοντας τη δοξασμένη Ένατη, τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ