Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι

Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι Facebook Twitter
Φωτό: Μανος Χρυσοβέργης/ LIFO
0Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska είναι δυο νέα και ταλαντούχα κορίτσια από δύο διαφορετικές κουλτούρες και μουσικά υπόβαθρα με κοινό παρανομαστή τον έρωτα τους για την μουσική και το τραγούδι που τον εκφράζουν κάθε στιγμή της συναντησης μας. Στο "Moondance' θα συμπράξουν μουσικά την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Κήπο του Μεγάρου.

 

Τι είναι το Moondance;


Κατερίνα Πολέμη - Για μένα είναι ένα φεγγάρι για όλους τώρα τι κάνει ο καθένας κάτω από ένα φεγγάρι και το πως το βλέπει είναι τελείως διαφορετικό. Ερχόμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους αλλα και παρόμοιους επειδή και οι δύο είμαστε "Eλληνο-κάτι" – Η Ντούσκα Ελληνοκαναδέζα, εγώ Eλληνοβραζιλιάνα. Η Κατερίνα Duska με ακούσματα πιο πολύ στο soul και στο R&Β και στην ποπ και εγώ με πιο πολύ τζαζ και βραζιλιάνικα και θα συναντηθούμε στις 2 Ιουλίου για ένα moondance με αυτούς τους διαφορετικούς κόσμους που κουβαλάει η καθεμία.

Πόσο σας έχει επηρεάσει η καταγωγή σας σε αυτά που κάνετε;

Κ.Π.-100%

Κατερίνα Duska -Νομίζω είναι πολύ καθοριστική για όλους.

 

Πώς σας φάνηκε η Ελλάδα όταν πρωτοήρθατε εδώ;

Κ.D - Πάρα πολύ δραματικά διαφορετική. Σε ακραίο βαθμό σχεδόν. Ήρθα όταν ήμουν 16 χρονών από τον Καναδά. Η μετάβαση μου εδώ ήταν πολύ ομαλή ενώ είναι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτά που έχει η Ελλάδα και δεν έχει ο Καναδάς και για όλα αυτά που έχω ζήσει εδώ πέρα. Κρατάω πάντα τα καλύτερα από το κάθε μέρος.

Κ.Π. - Ήρθα στην 'Ελλάδα από την Αγγλία όταν ήμουν 10 χρονών στην μέση δηλαδή της ενηλικίωσης. Είχα μεγάλη δυσκολία στο σχολείο επειδή τα πάντα ήταν στα ελληνικά. Έπρεπε να αλλάξω αρκετά. Ευτυχώς που υπήρχαν τα αγόρια και το μπάσκετ χωρίς να ασχολούμαι πολύ με τα κοινωνικά και τα κορίτσια που δεν μου ταίριαζε σαν χαρακτήρας. Με κέρδισε ο αθλητισμός.

Πώς επιλέξατε τη μουσική και το τραγούδι;

Κ.Π. - Αυτά μας επέλεξαν. Εμένα αυτή είναι η απάντηση μου.

Κ.D - Είναι ωραία αυτή η απάντηση αλλά και εγώ πιστεύω ότι τα επέλεξα κι εγώ. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό επαγγελματικά κάπως αργά και ουσιαστικά το κάνω εδώ και ένα χρόνο τώρα. Το ότι μας διάλεξε επειδή έχουμε μια έμφυτη κλίση από πολύ μικρή ηλικία, ισχύει αλλά το ότι επιλέξαμε να το κάνουμε επαγγελματικά θέλει μια αποφασιστικότητα και ένα σθένος.

Κ.Π.- Εμένα φυσικά μου ήρθε. Πώς δεν μπορεί ο άνθρωπος να υπάρξει χωρίς να αναπνέει; Έτσι και γώ δεν μπορώ να υπάρχω χωρίς να δημιουργώ μουσική. Οπότε το παίρνω από τα κέρατα μαζί με τις δυσκολίες και τι χαρές και το πάω εκεί που το πάω

 

Που βρίσκετε την έμπνευση;

Κ.Π. - Στην ζωή. Όταν ζεις πραγματικά τη ζωή και όχι σε επιφανειακό επίπεδο.

Μουντιάλ βλέπετε;

Κ.Π. - Δεν έχω προλάβει ακόμη αλλά θα ήθελα. Χτες είδα λίγο στα πεταχτά.

Κ.D. - Κάποτε έβλεπα. Έχω μπαμπά και αδερφό που τους αρέσει αλλά αυτή την περίοδο είναι πολυτέλεια. Στερούμαστε άλλα κι άλλα.

Αν δεν είχατε ασχοληθει με τη μουσική, πώς θα βλέπατε τον εαυτό σας τώρα;

Κ.Π.- Δεν ισχύει για μένα αυτό. Μπορεί να σου πω υποθετικά, δεν θα έχει όμως κάποια ουσία. Αυτό κάνω. Δεν μπορώ να μην γράφω μουσική.

Κ.D - Ακόμη κι αν δεν το έκανα επαγγελματικά πάλι θα το έκανα στον ελευθερό μου χρόνο. Θα ήθελα πολύ να ασχολήθω με τον κινηματογράφο επίσης και ελπίζω μελλοντικά να το κάνω.

Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι Facebook Twitter
Φωτό: Μανος Χρυσοβέργης/ LIFO


Πώς θα χαρακτηρίζατε τους εαυτούς σας;

Κ.Π. - Διψώ για εξέλιξη και για μάθηση. Είμαι πολύ αυθόρμητη και δουλεύω πολύ τον εαυτό μου σε εσωτερικό επίπεδο. Και αγαπάω πολύ την φύση. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για κάθε άνθρωπο.

Κ.D. - Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Κατερίνα μπορείς να πεις εσύ για μένα;

Κ.Π. - Η Duska είναι ο εαυτός της το οποίο σπάνια το βλέπεις σήμερα στους ανθρώπους, Και είναι πολύ γλυκιά.

Η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Duska χορεύουν κάτω απ' το φεγγάρι Facebook Twitter
Φωτό: Μανος Χρυσοβέργης/ LIFO

Στον Κήπο του Μεγαρου [Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη] Τετάρτη 2 Ιουλίου με είσοδο 7-9 ευρώ.

 

 

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούλα Παρασίδη

Μουσική / Σούλα Παρασίδη: «Από την πρώτη στιγμή η όπερα μού έγινε εμμονή»

Λίγο πριν από την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα μας, στο Θέατρο Παλλάς, όπου θα ερμηνεύσει την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Γκλουκ, η Ελληνο-καναδή σοπράνο συστήνεται στο ελληνικό κοινό.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
EON: Το νέο μεγάλο venue της Αθήνας στήνεται στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Μουσική / EON: Το νέο μεγάλο venue της Αθήνας στήνεται στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Εναρμονισμένο με ένα πανευρωπαϊκό trend, καλύπτοντας την ανάγκη μιας μερίδας clubbers της πόλης για μέρη rough αισθητικής, ο χώρος-όραμα από την ομάδα του ADD Festival και του six d.o.g.s κάνει soft opening, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1 «The Wall of Sound», που όμοιό του δεν έχει συμβεί στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ποιος φοβάται τη Λίντια Ταρ;

Οθόνες / Ποιος φοβάται τη Λίντια Ταρ;

Ο John Mauceri, μαέστρος, συγγραφέας και καλλιτεχνικός σύμβουλος την ταινία “Tár”, με ψυχραιμία, διαύγεια και σεμνότητα βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με τον σάλο που προκάλεσε η πλοκή της ταινίας και επιχειρεί να καλμάρει όσες και όσους προσβλήθηκαν από αυτήν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02-Συμφωνία: Το μεγαλύτερο μουσικό επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού (Μέρος Β΄)

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Συμφωνία: Το μεγαλύτερο μουσικό επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού (Μέρος Β)

Η Ματούλα Κουστένη αποκαλύπτει μυστικά, πάθη και σχέσεις των συνθετών οι οποίοι μας κληροδότησαν μερικά από τα αριστουργήματα του είδους: του Μπετόβεν ασφαλώς, του Μότσαρτ, του Τσαϊκόφσκι και του τελευταίο των μεγάλων, Σοστακόβιτς.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ