Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation Facebook Twitter
0

Το Μέγαρο Μουσικής προβάλει την πολυβραβευμένη ταινία El Empleo (Ο υπάλληλος) του Αργεντινού Santiago «Bou» Grasso, επενδυμένη με τις καλύτερες συνθέσεις που ξεχώρισαν κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, ενώ στη συνέχεια η επιτροπή θα απονείμει τα τρία πρώτα βραβεία.


Ο Κύκλος Γέφυρες διοργάνωσε το διαγωνισμό για πρώτη φορά πέρσι, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Φεστιβάλ Animasyros ‒από τα καλύτερα πανευρωπαϊκά φεστιβάλ animation‒ και η συμμετοχή των συνθετών που ενδιαφέρονται για τη δημιουργική σχέση εικόνας και μουσικής υπήρξε αθρόα.


Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον συνθέτη Samuel Pegg (Αγγλία), τον σκηνοθέτη Anton Octavian (Ρουμανία), την ερμηνεύτρια και συνθέτρια Δήμητρα Γαλάνη, τον πρόεδρο του Animasyros Βασίλη Καραμητσάνη και τον συνθέτη και υπεύθυνο της σειράς Γέφυρες Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα live οικονομικής ενίσχυσης επιζωσών έμφυλης βίας

Μουσική / Larry Gus, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Aeon σε ένα λάιβ για καλό σκοπό

Τέσσερις τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gagarin 205 για την ενίσχυση επιζωσών έμφυλης βίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όσων κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους.
M. HULOT
Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Μουσική / Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον ήχο και την αισθητική της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Alina (4LINA) και η Roselune Everly είναι οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop, που δημιουργούν μουσική με συναίσθημα και αναδεικνύουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνυπάρξει με την ανθρώπινη έκφραση.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ENRICO SANGIULIANO INTERVIEW

Μουσική / Enrico Sangiuliano: «Μπορώ να διαμορφώσω ήχους που δεν υπάρχουν»

O μουσικός παραγωγός που έχει βραβευτεί τρεις συνεχόμενες χρονιές ως best-selling techno artist, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του, μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική, σαν να βάζει «τάξη στο χάος».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ