Η καρδιά θέλει αυτό που θέλει

 

Για τους λάτρεις της ερωτικής λογοτεχνίας, τα θέματα που κεντρίζουν την Κάια ώστε να τα αποδώσει ζωγραφικά είναι λίγο πολύ γνωστά: ο συγχρωτισμός του ανθρώπου με τα ζώα, σε σημείο ερωτικής έλξης· το θαύμα του γυμνού σώματος και ο φετιχισμός του· η γυμνότητα και οι θεολογικές της προεκτάσεις· η κοινή φύση του ερωτισμού και της αγιοσύνης. Αν σε αυτά προσθέσουμε το ενδιαφέρον της Κάϊα για τον ναρκισσισμό της αυτοφωτογράφισης –τα λεγόμενα σέλφι, που κατακλύζουν το διαδίκτυο κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης– μπορεί κανείς να σχηματίσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα για τη ζωγραφική της", γράφει για την  Ντέμη Κάια ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος. 

 

Η Ντέμη Κάια σχολιάζει μέσα από τα έργα της την κοινωνική και πολιτική κατάσταση με εικόνες ερωτισμού στην δεύτερη έκθεσή της The Heart Wants What it Wants, Το μαύρο Μουσείο, στην γκαλερί Α. Αntonopoulou από τις 7 Οκτωβρίου.

 

"Η Ντέμη Κάια σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας παρέκκλισης: ερωτικής, συναισθηματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής. Η σκοτεινή ευτυχία που διατρέχει τα περισσότερα έργα της δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά της επιτυχίας, της δημοσιότητας, της δημόσιας έκθεσης του εαυτού και του (φωτογραφημένου) σώματος. Οι επιρροές της Κάια, δηλαδή οι πηγές στις οποίες ανατρέχει και αποτελούν το υπόστρωμα της νέας ζωγραφικής της δουλειάς, κυμαίνονται από τα φωτογραφικά αυτοπορτρέτα επωνύμων και ανωνύμων ως τις παρενέργειες του ερωτικού παροξυσμού".

 

 

 

Η καρδιά θέλει αυτό που θέλει

 

Info:

Ντέμη Κάια

The Heart Wants What it Wants

Το μαύρο μουσείο

Αριστοφάνους 20, Ψυρρή-Αθήνα

Διάρκεια Έκθεσης : 08.10.2015 – 14.11.2025  

Ώρες Λειτουργίας : Τετ-Παρ 2-8 και Σαβ. 12-4