Εγκαίνια απόψε Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς για τη μεγαλειώδη έκθεση «Οι Αθηναίοι της LiFO» με τα φωτογραφικά πορτρέτα από την παλαιότερη και δημοφιλέστερη στήλη μας.

 

Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια επιτυχημένης κυκλοφορίας της στους δρόμους της πόλης, η LiFO ετοίμασε μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση για να τιμήσει αυτούς που είναι ο πυρήνας του αντικειμένου της: τους Αθηναίους. Με το σύνθημα «Αθηναίοι είναι όσοι την Αθήνα αγαπούν» συγκέντρωσε τα θρυλικά πρόσωπα και τους καθημερινούς ετερόκλητους ήρωες που αυτοβιογραφούνται κάθε εβδομάδα στη δημοφιλέστερη και παλαιότερη στήλη της «Οι Αθηναίοι» και θα τους παρουσιάσει στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, από τις 27 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020.

 

Περισσότερα από 200 πορτρέτα κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων που έχουν συνεργαστεί με τη LiFO θα συνθέσουν την προσωπογραφία της πόλης μας ως ένα μοντέρνο θησαυροφυλάκιο της ταυτότητάς της που αλλάζει ιλιγγιωδώς, παραμένοντας ταυτόχρονα ίδια: πολυμήχανη, φιλόξενη, δημιουργική, τολμηρή, εξωστρεφής. Ταυτόχρονα, αποθεώνουν την Αθήνα και τους κατοίκους της αλλά και (πράγμα σπάνιο πια) την τέχνη της φωτογραφίας στα ελληνικά έντυπα. 

 

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σπύρος Στάβερης, Αναστασία Βουτυροπούλου, Πάρις Ταβιτιάν, Freddie F., Παντελής Ζερβός, Charlie Makkos, Στάθης Μαμαλάκης, Γιάννης Μπουρνιάς, Σωκράτης Σωκράτους, Ειρήνη Μιχοπούλου, Νικος Κατσαρός, Photoharrie, Manteau Stam

 

Μουσική από τη Λιάνα Μαστάθη (Pepper 96.6)

 

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Αθηναίων

Με τη στήριξη της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση

Χορηγοί: Johnnie Walker Black Label, Ikea

Χορηγός επικοινωνίας: Pepper 96.6

Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη, LiFO

 

Info

Οι Αθηναίοι της LiFO

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι, 210 3453111)

Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 20:00-23:00

Διάρκεια έκθεσης: 27/11/19 - 2/2/20