Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter
0
Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Ίσως δεν ξαναδείτε ποτέ το φαγητό με το ίδιο μάτι, αν κρυφοκοιτάξετε μέσα στις σελίδες του βιβλίου μαγειρικής «Les Diners de Gala» που γράφει και εικονογραφεί ο σουρεαλιστής Σαλβαδόρ Νταλί.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

«Όταν ήμουν έξι, ήθελα να γίνω μάγειρας», είχε πει σε μια συνέντευξη ο Σαλβαδόρ Νταλί, ήταν όμως μόλις στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, όταν ο μεγάλος καλλιτέχνης, διοχέτευσε την παιδική φαντασίωση του στο βιβλίο «Les Diners de Gala», ένα βιβλίο μαγειρικής πλούσιο σε εικόνες, που δημοσιεύεται αρχικά το 1973 και χαρακτηρίζεται από τα έντονα ερωτικά χαρακτικά και τους πίνακες του Νταλί.

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter


Το βιβλίο περιλαμβάνει δώδεκα κεφάλαια, το καθένα καλύπτει μια συγκεκριμένη κατηγορία πιάτων - από μαθήματα μαγειρικής για εξωτικά πιάτα με ψάρια και οστρακοειδή, μέχρι τα λαχανικά - και αποδίδονται με μια σουρεαλιστική ένταση, τόσο γαστριμαργικά όσο και αισθητικά. Η ένταση είναι μεγαλύτερη στο δέκατο κεφάλαιο, που είναι αφιερωμένο στα αφροδισιακά.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Συνταγή του Νταλί για τονωτικό κοκτέιλ

Αυτό είναι κοκτέιλ ιδανικό όταν νιώθετε εξάντληση ή υπερκόπωση.
Όπως λέει ο Νταλί, κανείς δεν πρέπει ξινίζει το πρόσωπό του, όταν θα ρουφάει το ποτό.

 

CASANOVA COCKTAIL

Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας bitters (Campari)
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας παλαιωμένο κονιάκ 
1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Στο κάτω μέρος ενός ποτηριού, βάζουμε το πιπέρι και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τα bitter στην κορυφή, στη συνέχεια, το κονιάκ και το παλαιωμένο κονιάκ.

Διατηρείται στο ψυγείο ή το βάζετε στην κατάψυξη.

Τριάντα λεπτά αργότερα, ανακατέψτε το χυμό του πορτοκαλιού μέσα στο παγωμένο ποτήρι.

Η δράση του κοκτέιλ, είναι ταχύτατη.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

ADM 2025: The Urban Issue / Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, ζει στον Λυκαβηττό. Από την απόρριψη του κατεστημένου και την πίστη στη χωρική εμπειρία έως τις προκλήσεις της Αθήνας και το μέλλον των νέων δημιουργών, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μιλά με πάθος για την ουσία, τις ευκαιρίες και τις πληγές της σύγχρονης πόλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O Φασιανός στο Svenskt Tenn: Πώς βρέθηκε ο Έλληνας ζωγράφος στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Design / Πώς βρέθηκε ο Φασιανός στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Μια αναπάντεχη πρόταση κατέληξε σε μια έκθεση στο Svenskt Tenn, τον «βασιλιά» του Σκανδιναβικού design, που τιμά τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη. Εκεί, κάτω από την ίδια στέγη, τα έργα του συνομιλούν με αυτά του Γιόζεφ Φρανκ, υμνώντας τη χαρά της ζωής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

ADM 2025: The Urban Issue / Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

Το εμφανές σκυρόδεμα και οι γκρι τόνοι επανέρχονται στον αθηναϊκό αστικό ιστό, μεταφέροντας μαζί τους ένα φορτίο αισθητικής ιστορίας, κοινωνικών μετατοπίσεων και ψηφιακής επιρροής. Από τον μπρουταλισμό στην εποχή των hashtags, πότε η χρήση του γκρι είναι ζήτημα λειτουργίας, πότε συνήθειας και πότε συνειδητής εικόνας για το τι σημαίνει σύγχρονο;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

ADM 2025: The Urban Issue / Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

Μπορούμε να δούμε την Αθήνα ως ένα δίκτυο με «πάρκα», συνεπή όμως απέναντι στη φύση και στην ουσία της πόλης; Πολύ περισσότερο από ένα βιβλίο, το «Για το “αττικό τοπίο” σήμερα» του Δημήτρη Φιλιππίδη είναι μια πηγή έμπνευσης που μας δίνει μια άλλη οπτική για την πόλη και το πράσινό της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Συνθετική ακρίβεια και χωρική ενσωμάτωση στο αστικό τοπίο

ADM 2025: The Urban Issue / Συνθετική ακρίβεια και χωρική ενσωμάτωση στο αστικό τοπίο

Με σεβασμό στον χαρακτήρα του κάθε τόπου και μακριά από την τυποποίηση, το γραφείο gnb architects προτείνει συνθέσεις που ισορροπούν ανάμεσα στη μορφολογική καθαρότητα, τη λειτουργική πληρότητα και την κατασκευαστική ακρίβεια. Η διαρκής αναζήτηση για μια νέα, αυθεντική αφήγηση καθιστά το έργο τους σύγχρονο και βαθιά συνδεδεμένο με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ARCHISEARCH.GR
«Η Σταδίου χρειάζεται την αναγέννηση»

ADM 2025: The Urban Issue / «Η Σταδίου χρειάζεται την αναγέννηση»

Καθώς η Στοά Αρσακείου αναδύεται ξανά μετά από χρόνια εγκατάλειψης, ο Θωμάς Αμαργιανός, principal architect του γραφείου BETAPLAN, εξηγεί πώς εντάσσεται αυτό το έργο αποκατάστασης σε μια ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον του ιστορικού κέντρου της πόλης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Η αρχιτεκτονική συναντά τη λειτουργία και το μέτρο

ADM 2025: The Urban Issue / Η αρχιτεκτονική συναντά τη λειτουργία και το μέτρο

Με σύγχρονα εργαλεία, καθαρές συνθετικές αρχές και βαθιά γνώση του εργοταξίου, το γραφείο LKMK architects αποτυπώνει έναν αρχιτεκτονικό λόγο που ισορροπεί μεταξύ δημιουργικότητας και τεχνικής ακρίβειας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ARCHISEARCH.GR
Η συλλογική ευφυΐα στην υπηρεσία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού

ADM 2025: The Urban Issue / Η συλλογική ευφυΐα στην υπηρεσία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού

Με έδρα την Αθήνα και έργα σε όλη την Ελλάδα, το αρχιτεκτονικό γραφείο The Hive Architects χτίζει ένα δημιουργικό μοντέλο συνεργασίας που αντλεί έμπνευση από τη συλλογικότητα, την τοπική ταυτότητα και τη σύγχρονη καθημερινή ζωή.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ARCHISEARCH.GR