Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter
0
Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Ίσως δεν ξαναδείτε ποτέ το φαγητό με το ίδιο μάτι, αν κρυφοκοιτάξετε μέσα στις σελίδες του βιβλίου μαγειρικής «Les Diners de Gala» που γράφει και εικονογραφεί ο σουρεαλιστής Σαλβαδόρ Νταλί.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

 

«Όταν ήμουν έξι, ήθελα να γίνω μάγειρας», είχε πει σε μια συνέντευξη ο Σαλβαδόρ Νταλί, ήταν όμως μόλις στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, όταν ο μεγάλος καλλιτέχνης, διοχέτευσε την παιδική φαντασίωση του στο βιβλίο «Les Diners de Gala», ένα βιβλίο μαγειρικής πλούσιο σε εικόνες, που δημοσιεύεται αρχικά το 1973 και χαρακτηρίζεται από τα έντονα ερωτικά χαρακτικά και τους πίνακες του Νταλί.

 

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter


Το βιβλίο περιλαμβάνει δώδεκα κεφάλαια, το καθένα καλύπτει μια συγκεκριμένη κατηγορία πιάτων - από μαθήματα μαγειρικής για εξωτικά πιάτα με ψάρια και οστρακοειδή, μέχρι τα λαχανικά - και αποδίδονται με μια σουρεαλιστική ένταση, τόσο γαστριμαργικά όσο και αισθητικά. Η ένταση είναι μεγαλύτερη στο δέκατο κεφάλαιο, που είναι αφιερωμένο στα αφροδισιακά.

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Food Porn από το Σαλβαντόρ Νταλί Facebook Twitter

Συνταγή του Νταλί για τονωτικό κοκτέιλ

Αυτό είναι κοκτέιλ ιδανικό όταν νιώθετε εξάντληση ή υπερκόπωση.
Όπως λέει ο Νταλί, κανείς δεν πρέπει ξινίζει το πρόσωπό του, όταν θα ρουφάει το ποτό.

 

CASANOVA COCKTAIL

Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας bitters (Campari)
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας παλαιωμένο κονιάκ 
1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Στο κάτω μέρος ενός ποτηριού, βάζουμε το πιπέρι και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τα bitter στην κορυφή, στη συνέχεια, το κονιάκ και το παλαιωμένο κονιάκ.

Διατηρείται στο ψυγείο ή το βάζετε στην κατάψυξη.

Τριάντα λεπτά αργότερα, ανακατέψτε το χυμό του πορτοκαλιού μέσα στο παγωμένο ποτήρι.

Η δράση του κοκτέιλ, είναι ταχύτατη.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Babel»: Το νέο αριστουργηματικό graphic novel του Soloúp

Προδημοσίευση / «Babel»: Το νέο graphic novel του Soloúp

Μια συναρπαστική εικονογραφημένη ιστορία που συνδέει με χιούμορ και συγκίνηση τις αφηγήσεις του παππού του και της παρέας του με τα βιώματα των ανθρακωρύχων κάθε εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας στις στοές του Βελγίου.
M. HULOT
Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Design / Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Είκοσι δύο δημιουργοί από τον χώρο του design και των τεχνών εμπνέονται από οκτώ αρχειακά κομμάτια της διάσημης επιπλοποιίας, αναδιατυπώνοντας την έννοια του κλασικού επίπλου στην εποχή μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
H παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πύλες της

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Η παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της

Η LiFO μπήκε στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο το οποίο, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, θα υποδεχθεί ξανά το κοινό στις αρχές του 2026.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ένα σπίτι που λέει «ευχαριστώ»

Design / Ένα σπίτι που δίνει χαρά στον πεσιμιστή καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου

Στο διαμέρισμα του Νίκου Τσιαπάρα στη Θεσσαλονίκη συνυπάρχουν το αρ νουβό, το αρ ντεκό, η ποπ αρτ και το τρας με τους πίνακες του ιδιοκτήτη και τα πορτρέτα των τέως βασιλιάδων, έτσι, για το κιτς του πράγματος.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο μάγος της οικειότητας

Design / Μιχάλης Αναστασιάδης: «Υπάρχει φλυαρία στο design, λείπει η αυθεντικότητα»

Σε μια καριέρα 30 σχεδόν χρόνων σχεδίασε φωτιστικά, έπιπλα και αντικείμενα που μαρτυρούν έναν αναγεννησιακό δημιουργό, ο οποίος καταπιάνεται με τα υλικά, τη λειτουργικότητα και την τεχνολογία, σχεδιάζοντας την ποίηση τού καθημερινού. Με αφορμή την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα που μόλις εγκαινιάστηκε, ο Μιχάλης Αναστασιάδης μίλησε στη LifO.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ανοίγει στη Νάουσα η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας μας στη μνήμη του Γιάννη Μπουτάρη

Design / Η πρώτη βιβλιοθήκη για το κρασί στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα ήταν περήφανος

Ένας ιδιότυπος πολυχώρος που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού σε ό,τι αφορά το κρασί, τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, ξεκινά τη λειτουργία του στη Νάουσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM