ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.11.2022 | 09:05

Χαμόγελο

Είναι λες και έχει χαθεί από τα χείλη όλων μας, δε ξέρω γιατί.. όταν είμαστε μικροί, τα βλέπιθμε όλα σαν ένα θαύμα, σαν μία περιπέτεια, όλα μας γοητεύουν και μας κάνουν να εντυπωσιαζόμαστε και να ονειροπολούμε... μετά από κάποια χρόνια αυτό χάνεται, όχι σταδιακά αλλά μαχαίρι, δε ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου λείπει εκείνη η εποχή, μου λείπει ο τότε εαυτός μου, μου λείπουν όλα... πλέον οι χαρές της ζωής είναι ελάχιστες.. δηλαδή το 1/3 της μέρας σου είναι ύπνος, το άλλο 1/3 είναι μία δουλειά που δε θέλεις καν να κάνεις και για βιοποριστικούς λόγους και μόνο εξακολουθείς να την κάνεις, και οι λίγες ώρες που σου απομένουν κάθε μέρα αν βγάλουμε αυτά τα 2, δεν σου επιτρέπουν να ζήσεις κάτι, απλά σαν μία αντίστροφη μέτρηση μέχρι να γίνει το ένα ή το άλλο... μικροί όλοι μας κάναμε χίλια όνειρα, για ταξίδια, για δραστηριότητες, για τόσα μα τόσα πολλά, και τελικά καταλήγουμε να αναλωνόμαστε στη καθημερινή ρουτίνα. Και φυσικά, τα Σαββατοκύριακα που μας αφήνουν ελάχιστη ενέργεια μετά τις 5 μέρες (εκτός και αν δουλεύει κάποιος το Σάββατο) , δε τα περνάμε όπως πιστεύαμε, κάνοντας τα πράματα που θέλαμε αλλά συμβιβαστικά, κάνοντας πράματα που δεν μας "γεμίζουν", σε μία προσπάθεια να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας οτί ζούμε και δεν επιβιώνουμε απλά, ενώ η ζωή είναι ένα πυροτέχνημα, κάτι πανέμορφο και άναρχο, χωρίς μέτρα και σταθμά. Βλέπεις στο δρόμο άτομα ηλικίας 18-40 ετών, στην καλύτερη ηλικία, και είναι σαν κάτι να λείπει από τα πρόσωπά τους, ίσως αυτή η λαχτάρα του τι θα φέρει το αύριο, αφού η ζωή σταμάτησε να σημαίνει για αυτούς "μυστήριο" και "απρόβλεπτο" αλλά "δουλειά-σπίτι". Και ρωτώ εγώ, αν στα 18-40 είμαστε κατσουφιασμένοι και η ζωή μας στερείται από χρώμα, πως θα είμαστε στα 50+ που θα αρχίσει η κάτω βόλτα; Πιστεύω οτί το χρωστάμε στους εαυτούς μας να ζήσουμε ή έστω να προσπαθήσουμε να ζήσουμε χωρίς ανασφάλειες και φόβους. Είναι δύσκολο αυτό και λόγω οικονομικών παραγόντων και υποχρεώσεων, αλλά αυτό να λείπει το χαμόγελο, για μένα τουλάχιστον, σημαίνει πως χάνεται κάτι από την ουσία της ζωής, θέλετε να το πείτε απόλαυση, θέλετε να το πείτε ευτυχία, πείτε το όπως θέλετε. ΥΓ- δεν είπα βέβαια να χαμογελάμε συνέχεια, ούτε κεγώ το κάνω αυτό, αλλά αυτό είναι το άλλο άκρο σε σχέση με αυτό που υφίσταται.
4
 
 
 
 
σχόλια

Συμφωνώ απόλυτα, μάλλον όλοι οι άνθρωποι το σκεφτόμαστε αυτό. Τι είναι η ζωή; Εδώ είμαστε περαστικοί, δεν είμαστε μόνιμοι, γιατί να περνάμε την ζωή μας καταθλιπτικά και βαρετά, σπίτι δουλειά - δουλειά σπιτι; Στην ουσία ο άνθρωπος δεν έχει κάνει καμία πρόοδο, μόνοι τυχεροί οι πλούσιοι που έχουν και τον χρόνο και το χρήμα για να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν, εάν βεβαίως ξέρουν να χαρούν τα χρήματα τους γιατί τους πλούσιους που ξέρω περνούν τη ζωή τους το ίδιο βαρετά με αυτους που δεν είναι, αμα δεν ξέρεις να ζεις....

Συμφωνω. Πολλες φορες τα σκέφτομαι ολα αυτα που λες. Αναρωτιεμαι, "δηλαδη για άλλα 30+ χρονια θα εχω τετοια ζωη? Δουλεια,αγχος υποχρεωσεις με κάποια διαλειμματα διασκέδασης μια στο τόσο?"
Ναι οκ, στη θεωρια ολα ευκολα λεγονται, "φροντισε να κάνεις πράγματα που σε γεμιζουν για να μη νιωθεις ετσι" κλπ. Στην πραξη ομως βλεπουμε ολοι μας οτι κ ενα ταξιδι να πας κ να περασεις ωραια, αυτο ειναι μονο για λιγες μερες, γιατι μετα θα γυρισεις κ παλι στην καθημερινοτητα κ τη ρουτινα. Ακομα κ να δουλευεις πανω στο αντικειμενο που σ αρεσει, σιγουρα το να ξερεις οτι δουλευεις για να ζησεις σε κανει λιγο να χανεις το κινητρο σου. Δηλαδη ξερεις οτι κανεις αυτο που κανεις απο αναγκη, γιατι αλλιως δεν θα χεις να φας. Επίσης παρολο που οι περισσότεροι πεθαινουμε στη δουλεια καθημερινα, η πλειοψηφια απο μας δεν μπορουμε καν να αποκτησουμε καποια βασικα πραγματα πχ η πλειοψηφια ζει στο ενοικιο γιατι δεν εχει την οικονομική δυνατότητα να αγορασει σπίτι. Αυτο το να δουλευεις τοσο πολυ κ να μην μπορεις καν εν τελει να πεις οτι βγαζεις αρκετα λεφτα ωστε να κανεις μια ανετη ζωη ενισχυει ακόμα περισσοτερο αυτο το αίσθημα της ματαιοτητας.
Βλεπω γυρω μου τοσους νεους ανθρωπους συνομηλικους μου (29) με τόσα προβληματα υγείας, ψυχοσωματικα κ σκεφτομαι "οχι, δεν ειναι ζωη αυτη". Δεν ειναι ζωη το να ζεις σ ενα διαρκες αγχος. Δεν ειναι ζωη το να ξυπνας απλα για να πας δουλεια, να γυρισεις σπιτι κ να ξανακανεις το ιδιο καθε μερα. Η μερα εχει 24 ωρες κ αν αφαιρεσουμε τις 8 ωρες υπνου μενουν 16 ωρες απο τις οποιες τις 8 τουλάχιστον δουλευουμε. Κ αρκετες φορες δεν δουλευουμε 8 ωρες αλλα 10 και 12. Ε και μετα τι μενει? Τιποτα.
Κάποιοι θα πουν οτι ειμαι απαισιοδοξη, αλλα ειμαι απλα ρεαλιστρια.
Ας ερθει να μου πει καποιος οτι απολαμβανει την καθημερινότητα του, οτι δεν πηζει, οτι δεν εχει τρελο αγχος! Γιατι δεν νομιζω οτι υπάρχει κανεις.

Καλύτερα κανένα χαμόγελο παρά ψεύτικο. Όταν πχ είσαι δουλειά-σπίτι-δουλειά, έχεις υποχρεώσεις, λογαριασμούς κλπ, χωρίς σύντροφο, ε δεν θα είσαι μέσα στην τρελή χαρά.

Για τη διατήρηση του χαμόγελου πρέπει να εκτιμάμε όσα έχουμε. Βοηθάει επίσης η ενασχόληση με πράγματα που μας ευχαριστούν.
Όλοι έχουμε πράγματα που μας αρέσουν αλλά αρκετοί δεν τα συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητά τους, ακόμα και στον λίγο χρόνο που θα έχουν λόγω υποχρεώσεων.
Είναι σημαντικό να χαμογελάμε, να γελάμε, ενίοτε και να ξεκαρδιζόμαστε.
Μεγαλώσαμε όμως με τη νοοτροπία ''μη γελάσεις, θα σου βγουν ξινά τα γέλια'' από διάφορους σοβαροφανείς αρτηριοσκληρωτικούς συγγενείς, γονείς, κι ίδιου τύπου φιλικό και θρησκευτικό περιβάλλον και πάει λέγοντας.
Και τα αποτελέσματα των υποστηρικτών της δυσκοιλιότητας τα βλέπουμε μπροστά μας τώρα που επιτέλους γίνεται ένα κάποιο ξεκαθάρισμα, αντιμετωπίζουμε την αλήθεια κατάματα και πνιγόμαστε από τα αίσχη τους.