Λυκουρέντζος: «ΜΚΟ για την ψυχική υγεία εισπράττουν χρήμα παρανόμως και έχουν απλήρωτους εργαζόμενους»

Λυκουρέντζος: «ΜΚΟ για την ψυχική υγεία εισπράττουν χρήμα παρανόμως και έχουν απλήρωτους εργαζόμενους» Facebook Twitter
1

Σοβαρές καταγγελίες για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, έκανε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος μίλησε για ΜΚΟ που εισέπρατταν παρανόμως δημόσιο χρήμα,  ενημερώνοντας ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

 «Οι κύριοι αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν χωρίς να δίνουν και μπαίνουν και σε κινητοποίηση και στέλνουν σε συγκεκριμένο ευρωβουλευτή να υποβάλει ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αβάσιμα επιχειρήματα εναντίον του υπουργείου Υγείας» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

«Εκβιάζουν ότι θα φέρουν έξω από το υπουργείο και τους ψυχικά ασθενείς. Γιατί θίχθηκαν τα συμφέροντά τους. Δεν θέλουν διαφάνεια, δεν θέλουν να λειτουργούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να αμείβονται για όσα προσφέρουν. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Μίλησε επίσης για  ΜΚΟ που δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ  από την ιδιωτική πρωτοβουλία και που έχουν 400 εργαζόμενους απλήρωτους. «Κι είναι έξω από το υπουργείο να διαδηλώνουν γιατί έτσι νομίζουν ότι θα επιβάλλουν τους όρους τους. Αλλά υπήρξε πολιτικό κατεστημένο το οποίο τους στήριξε. Και τώρα έχουν βάλει στόχο τον υπουργό με απειλές, εκβιασμούς με προειδοποιήσεις» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Μίλησε για κρούσματα διαφθοράς για τα οποία, όπως είπε, επιλαμβάνεται πλέον η Δικαιοσύνη, διαβεβαιώνοντας ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
ποιες ειναι αυτες ειναι οι μκο υπουργε μου ? και ποιες ειναι οι αλλες μκο που προσφερουν? Δεν θα επρεπε να σας φερνουν τους ψυχικα ασθενεις εξω απο την πορτα σας αλλα εσεις αν ησασταν σωστοι να ερχοσασταν στην πορτα των ψυχικα ασθενων και στις οικογενεις τους για να μαθετε ποιες μκο τους βοηθουν και ποιες μκο ''εργαζονται'' για το θεαθηναι..ποιος αλλος μπορει να κρινει τις μκο παρα οι ιδιοι οι ψυχικα ασθενεις ? Ειναι ζητημα απο τις τοσεςςςςς μκο που δραστηριοποιουνται στον χωρο της ψυχικης υγειας να υπαρχουν 10 που πραγματικα να ενσωματωνουν τους ψυχικα ασθενεις στην κοινωνια και μακροπροθεσμα οι θεραπευτικες τους προτασεις να αποδιδουν..καντε ξεκαθαρισμα με την βοηθεια των συλλογων των ψυχικα ασθενων οχι να χρησιμοποιειτε τις μη-αποδοτικες μκο ως αλλοθι για τις περικοπες σας..με ολα τα λεφτα που χαραμισατε για αχρηστους ψυχολογους θα ειχατε στεγασει ολους τους αστεγους της αθηνας!!!