«Όσοι δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στέλνονται στα Γκούλαγκ»

«Όσοι δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στέλνονται στα Γκούλαγκ» Facebook Twitter
103
«Όσοι δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στέλνονται στα Γκούλαγκ» Facebook Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ για το Subversive Film Festival στις 4-8 Μαΐου, όπου συζήτησε με τον Όλιβερ Στόουν και φιλοσόφησε με τον Σλάβοϊ Ζίζεκ.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του Όλιβερ Στόουν για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτά που ξεχώρισαν την προηγούμενη βδομάδα. Σε μια συζήτηση όμως με τον Σλάβοϊ Ζίζεκ, ο φιλόσοφος εκστόμισε μια βαριά δήλωση για αυτούς που δεν θα υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού λοιπόν αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ έναν από τους λίγοστους «φάρους» στην Ευρώπη είπε μισοαστεία: «Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: Αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δικό μου δημοκρατικό όραμα του μέλλοντος όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έπαιρναν από μένα εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ». 

Η ονομασία Γκουλάγκ είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που έλεγχε τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Εκεί εξορίζονταν οι αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι για δράση εναντίον του καθεστώτος. Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς  χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν από τις οικογένειές τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικτές συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, πολύ συχνά χωρίς νόμιμες δικαστικές διαδικασίες. 

103

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιχορηγήσεις στη Φθιώτιδα

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιχορηγήσεις στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 12 από τους εμπλεκόμενους φέρονται να αποκόμισαν συνολικά παράνομα οφέλη άνω των 440.000 ευρώ, με τις επιδοτήσεις που έλαβε ο καθένας να κυμαίνονται από 13.000 έως και 91.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ελλάδα / Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και γνωστός drag performer, έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος
LIFO NEWSROOM