Για (δήθεν) «άνοιγμα» του επαγγέλματος του περιπτερά, κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Για (δήθεν) «άνοιγμα» του επαγγέλματος του περιπτερά, κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Facebook Twitter
1

Για «ανάγκη άμεσης απόσυρσης της απαράδεκτης εγκυκλίου-λαιμητόμου για την (δήθεν) «απελευθέρωση» της πώλησης καπνικών προϊόντων και το (δήθεν) «άνοιγμα» του επαγγέλματος του περιπτερά», κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ερώτηση που απευθύνει προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ.Λαφαζάνης κατηγορεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για εγκύκλιο που αφορά την «απελευθέρωση» της πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων και το «άνοιγμα» του επαγγέλματος του περιπτερά. Η εγκύκλιος αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, θα οδηγήσει σε κλείσιμο περιπτέρων, πλήττοντας έτσι  «βάναυσα ειδικές κοινωνικές ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερης κοινωνικής φροντίδας, όπως οι ανάπηροι θύματα πολέμου, εθνικής αντίστασης, ειρηνικής περιόδου, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κλπ»

«Τους μόνους που ωφελεί αυτή η απαράδεκτη εγκύκλιος είναι τα super market και τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους στους οποίους θα παραδοθεί ουσιαστικά η πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων, στέλνοντας νέες δεκάδες χιλιάδες στην ανεργία, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων εσόδων», προσθέτει στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας, απευθύνει ερώτηση τους αρμόδιους υπουργούς:

1.Προτίθενται να ανακαλέσουν άμεσα την απαράδεκτη, εξοντωτική και βλαπτική για την απασχόληση και τα δημόσια έσοδα εγκύκλιο περί «απελευθέρωσης» καπνοβιομηχανικών προϊόντων και «απελευθέρωσης» περιπτέρων;

2.Σκοπεύουν να επανεξετάσουν συνολικά και ειδικότερα ως προς αυτό, το σημείο τον αυθαίρετο και απαράδεκτο ν.3919/11;

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενω ειναι απολυτα λογικο το επαγγελμα του περιπτερα να ειναι κλειστο, να ρυθμιζεται απο το υπουργειο αμυνας (η λογικη ηταν τα περιπτερα να δινονται σε αναπηρους πολεμου και σε μελη της εθνικης αντιστασης και τελικα κατεληξαν να δινονται σε περιπτωσεις οπως των τυφλων της Ζακυνθου). 14000 περιπου περιπτερα και καταστηματα ψιλικων υπαρχουν στην Ελλαδα, ενας νουμερο εξωπραγματικο για το μεγεθος του πληθυσμου, οπως και οι 3000 τιτλοι περιοδικων και εφημεριδων οι οποιοι φορτωναν τα περιπτερα. Μια εκλογικευση της αγορας δεν κανει κακο οπως επισης και μια μικρη επαφη με την πραγματικοτητα.