Μαξίμου: Τα σύνορα φυλάσσονται στον μέγιστο βαθμό - Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο

Μαξίμου: Τα σύνορα φυλάσσονται στον μέγιστο βαθμό - Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο Facebook Twitter
«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων», λένε κυβερνητικές πηγές (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
3

Η φύλαξη των συνόρων έχει αυστηροποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ και την κινητικότητα προσφύγων που παρατηρείται στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. «Μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ, είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», ανέφεραν ακόμη, έπειτα από κλιμάκωση των συρράξεων σε αυτή την επαρχία της Συρίας, αλλά και τα μηνύματα της τουρκικής κυβέρνησης ότι πλέον θα ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες.

Έκτακτη σύσκεψη έγινε στο Πεντάγωνο, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ετοιμάζεται να πάει στον Έβρο. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του militaire, δόθηκε εντολή για «λελογισμένη ενίσχυση των δυνάμεων» όπου χρειαστεί.

Από το πρωί της Παρασκευής, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα. Παράλληλα, μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών γίνονται και στις ακτές των Δαρδανελλίων, από όπου θέλουν να περάσουν με βάρκες στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM