Υπόθεση Novartis: Απειλές και παρεμβάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καταγγέλλει η Τσατάνη

Υπόθεση Novartis: Απειλές και παρεμβάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καταγγέλλει η Τσατάνη Facebook Twitter
1

Τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο των εισαγγελέων, αλλά και τις απειλές του παραθεσμικού μηχανισμού που είχε στήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κατήγγειλε στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η Γεωργία Τσατάνη. 

Σύμφωνα με το protothema.gr, η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός, εισέβαλλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης και απαιτούσε να λάβει μέρος στις συσκέψεις. Όταν η ίδια του έδειξε την πόρτα της εξόδου, ξεκίνησε εναντίον της σειρά απειλών από συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, μιλώντας για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, είπε «Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου είπε "μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς"» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την υπόθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, συμπληρώνοντας πως μετά τις «απειλές ξεκίνησαν και οι πειθαρχικοί έλεγχοι». 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η κα Τσατάνη - που τον Οκτώβριο του 2016 έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης - ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είπε πως «εάν επιθυμείς να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου», να εγκαταλείψει την έρευνα για τον Βγενόπουλο και να παραδώσει τον φάκελο στην εισαγγελία Διαφθοράς καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα της εξαπέλυε «άγριο πόλεμο».

«Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: «Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και μετέπειτα σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, «με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια