Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές «στόλισαν» την πλατεία με ένα μεγάλο «Α»

Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές «στόλισαν» την πλατεία με ένα μεγάλο «Α» Facebook Twitter
8

Αντιεξουσιαστές στόλισαν την πλατεία Εξαρχείων με ένα «Α» μέσα σε έναν κύκλο.

Λίγες ημέρες μετά το κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων στα Εξάρχεια, αντιεξουσιαστές στόλισαν την πλατεία με ένα μεγάλο, φωτεινό «Α» μέσα σε έναν κύκλο.

Σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media, φαίνεται πως άγνωστοι τοποθέτησαν ένα μεγάλο «Α» μέσα σε έναν κύκλο σε κολόνα φωτισμού της πλατείας Εξαρχείων, ενώ τοποθέτησαν επίσης πολύχρωμα μπαλόνια.

Μάλιστα, οι φωτισμός του «Α» προέρχεται από τις λάμπες που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων στην περιοχή γι' αυτό και ευχαρίστησαν ειρωνικά τον Κώστα Μπακογιάννη για τον «εξοπλισμό».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές «στόλισαν» την πλατεία με ένα μεγάλο «Α» Facebook Twitter
Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές «στόλισαν» την πλατεία με ένα μεγάλο «Α» Facebook Twitter
Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Τσίρπας και η παρέα του είναι ότι με όλα αυτά, ο κόσμος όχι απλά δεν τρώει το παραμύθι της κακιάς ακροδεξιάς κυβέρνησης και της βίαιης αστυνομίας, αλλά θα το χαρεί η ψυχή του αν όντως τους μπαγλαρώσει άσχημα η ΕΛΑΣ. Αλλά δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνουν, αφήστε τους εκεί στη μιζέρια. Δεν θα ξαναγίνουν κυβέρνηση ποτέ. Τους σιχάθηκε ο λαός.
Άσε μωρέ ποιός Τσίπρας, κόλλησες σαυτόν. Και ποτέ μη λες ποτέ, σε εποχή δικομματισμού είμαστε, δεν θα κυβερνά αιωνίως η Δεξιά. Όσο για τα Εξάρχεια: ελπίζω να έμαθε το μάθημα του ο νέος Δήμαρχος. Πεταμένα πολύτιμα λεφτά. Του χρόνου να μην τους καθαρίσει καμία πλατεία, κανένα λαμπάκι να μην βάλει και κανένα δενδρο. Πάλι θα τα βγάλουν, πάλι θα τα κάψουν. Έχουν επιλέξει συνειδητά να ζουν στην ασχήμια και στη βρωμιά. Τώρα αν κάποιοι αναρχικοί ανήκουν σε πλούσιες οικογένεις των ΒΠ ποσώς με ενδιαφέρει. Αρκετοί είναι και απ την περιοχή ενώ παρά τα αντίθετα που ισχυρίζονται κάτοικοι, σιωπηλά τους ψιλουποστηρίζουν. Έχουν συνηθίσει αρκετοί εξ αυτών την εικόνα των Εξαρχείων μάλλον. Δες εδώ τώρα φράσεις από σχόλιο υπεράσπισης τους στο φβ από απλό κάτοικο που μένει λίγα μέτρα απ την πλατεία και έκανε εντύπωση: (...)δεν με ενδιαφέρει το δεντρο. Με ενδιαφέρει να μην πνιγομαι στον καρκινο των δακρυγόνων και να μην ξυπναω απο τις κρότου λάμψης (..). Με ενδιαφέρει να μπορώ να περπατήσω στη γειτονιά μου χωρίς να φοβάμαι ποιος μπάτσος θα μου την πέσει (...)Μπορώ να σου πω πολλά ακόμα, αλλά δεν έχει σημασία, την πραγματικότητα την δική μου, δεν θα την καταλάβεις ποτέ απο το σκαι, τον μητσοτάκη και τον μπακογιαννακη, αυτοί κάνουν πολιτική και μετράνε ψηφαλάκια (...)Ξέρω που το πάει και εγώ κατά της αστυνομικής βίας είμαι, τα ΜΑΤ δυστυχώς τους τελευταίους μήνες έχουν ξεσαλώσει και δεν σεβονται τίποτα και κανέναν με πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται τέτοια υπεράσπιση. Άλλοι σχολιαστές γειτονικών περιοχών γράφανε "εμείς στη Νέα Σμύρνη ή το Περιστέρι πχ γιατί δεν έχουμε άραγε αυτές τις ίδιες ανησυχίες με των Εξαρχειωτών;". Απάντηση δεν πήρε. ΔΕΝ θέλουν βοήθεια πολλοί. Δεν την ήθελαν ούτε καν όταν δήμαρχοι και πρωθυπουργοί ήταν αριστεροί ας πούμε. Τους άφησαν - σχετικά - στην ησυχία κάπως μόνο και τελικά αυτό θέλανε. Άστους στην μοίρα τους. Μια ζωή έτσι ήταν.
Σίγουρα δεν θα κυβερνάει για πάντα η ΝΔ. Δεν θα ήταν και υγιές. Κάποια στιγμή θα ανασυνταχθεί το κέντρο και θα διεκδικήσει την εξουσία. Η Αριστερά όμως δεν θα κυβερνήσει ποτέ ξανά. Αυτό είναι σίγουρο. Άτομα σαν τον Ραγκούση ή την Ξενογιαννακοπούλου, θα ξαναδούν εξουσία. Άτομα σαν τον Τσίρπα, τον Πολάκη ή τον Παππά, ποτέ ξανά. Αυτοί τελείωσαν για πάντα. Game over.
@skeletorΣωστά, δεν θα ήταν. Αυτό το "κάποια στιγμή" όμως, το τοποθετώ αρκετά μακρυά στο μέλλον. Προς το παρόν και για τα επόμενα έτη δεν προβλέπω κάποια...ανασύνταξη. Δεν υπάρχουν άτομα στον ορίζοντα. Το ΚΙΝΑΛ απλούστατα δεν πείθει, παρά λίγους. Καλά η Φώφη σαν πρόσωπο ούτε κατά διάνοια, χάνουν κατά κράτος από Σύριζα και Τσίπρα. Ο Μητσοτάκης υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις μπορεί να ξαναβγεί. Αλλά εάν χάσει, θα χάσει απ τον Σύριζα και όχι κάνα ΚΙΝΑΛ. Το "Αριστερά" σχετικό είναι, δόσεις είχαν αλλά ολοκληρωτικά δεν ήταν. Ήταν θεωρητικά προ 2015 και λίγο στις αρχές ίσως, στη πράξη όχι όμως. Και με όλη την εισροή "ξένων" στελεχών, τα μέτρα που πήραν και τις εξαγγελίες που είχαν πρόσφατα (μοιάζουν σε αρκετά με τη ΝΔ η οποία μέχρι στιγμής υλοποιεί αρκετά απ όσα σχεδίαζαν οι προηγούμενοι η αλήθεια είναι πλην του θέματος ασφαλείας και εργασιακών), μάλλον έχει μετατοπιστεί προς την κεντροαριστερά, νομίζω το λέγανε και το καλοκαίρι οτι προς τα εκεί προσανατολίζονταν. Τώρα άτομα όπως Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου έχουν μείνει στην ουσία δίχως "στέγη". Τα κάπως καλά μέλη του ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Με το ΚΙΝΑΛ δεν ασχολήθηκαν, τρέξανε είτε προς Σύριζα μεριά είτε προς ΝΔ μεριά (πχ Χρυσοχοϊδης), στα δύο μόνα σίγουρα "καράβια" δηλαδή.
Εγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι ούτως ή άλλως θα το χαρεί ο "λαός" με την ψυχή του αν όντως τους μπαγλαρώσει άσχημα η ΕΛΑΣ. Ακόμη και χωρίς αφορμή. Έτσι, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Μην σου πω ότι θα παίζουνε και παλαμάκια. Η πλειοψηφία, τουλάχιστον.