Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία Facebook Twitter
1

Πλήθος κόσμου τίμησε φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής. «Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής.

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία Facebook Twitter
Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία Facebook Twitter
Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία Facebook Twitter

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Tα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας,  με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει 5.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερο, ενώ έχουν δοθεί εντολές άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων. Ο κύριος στόχος είναι να αποτραπούν, κατά το δυνατόν, τα επεισόδια, με περιορισμένη χρήση χημικών. Πάντως, πάντα στο τραπέζι είναι, εφόσον χρειαστεί, η χρήση μίνι ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί έξω από κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες. Κλειστοί θα είναι και οι σταθμοί του μετρό «Μέγαρο Μουσικής», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» κατά τη διάρκεια της πορείας και μέχρι νεωτέρας.

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία Facebook Twitter
Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο για την πορεία Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα

Ελλάδα / Φωτιά τώρα στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης

«Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο αέρας σπρώχνει με ταχύτητα τις φλόγες με κατεύθυνση προς τη Ροδιά Τυρνάβου», μεταδίδει τοπικό μέσο ενημέρωσης
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: «Ανεβαίναμε και εμείς στο παιχνίδι» - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη

Όσα ισχυρίστηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του, ο χειριστής του παιχνιδιού «crazy dance» και ο μηχανικός που ανέλαβε τον έλεγχό του
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ελλάδα / Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση σε λιμάνια, έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

Την τιμητική τους έχουν φέτος και τα τρία μέγαλα λιμάνια της Αττικής, καθώς και οι δύο σταθμοί ΚΤΕΛ με την κίνηση φέτος να παρουσιάζει αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
17 Νοεμβρίου200.000 πολίτες στη Πράγα κάνουν πορεία για να τιμήσουν τα 30 χρόνια από τη βελούδινη επανάσταση. Δεν θα ανοίξει μύτη. 30 χρόνια ελευθερίας από τον κομμουνισμό.Φρούριο η Αθήνα γιατί 500 αναρχικοί σκοπεύουν να διαλύσουν ότι βρουν αμαυρώνοντας την επέτειο μνήμης μιας πράξης αντίστασης στην χούντα. Κανονικότητα.