ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Φωτιά στην Εύβοια: «Κενά» στο άλλοθι του βασικού υπόπτου για εμπρησμό

Φωτιά στην Εύβοια: «Κενά» στο άλλοθι του βασικού υπόπτου για εμπρησμό Facebook Twitter
2

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια, που έκαψε περισσότερα από 25.000 στρέμματα δάσους, με τις αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο εμπρησμού. 

Για την υπόθεση θεωρούνται ύποπτοι τρεις άνδρες και, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το άλλοθι του βασικού υπόπτου φαίνεται πως καταρρίπτεται καθώς παρατηρούνται ανακολουθίες και κενά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στην πρώτη του κατάθεση ότι, τα ξημερώματα της Τρίτης που ξέσπασε η πυρκαγιά, αυτός βρισκόταν 25 χιλιομέτρα μακριά από το σημείο που αποτελεί και τόπο μόνιμης διαμονής του. 

Ωστόσο τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του, με βάση τις πρώτες πληροφορίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που συμμετέχει στις έρευνες. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται πως βρισκόταν στην εμβέλεια κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο χωριό Σταυρός την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και όχι εκεί που ισχυριζόταν ο ίδιος. 

Τώρα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής περιμένει και εγγράφως τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν προφορικά από υπαλλήλους της ΕΥΠ, σχετικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς και τα δεδομένα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για τις τηλεφωνικές συνδέσεις των υπόπτων.

Και ενώ τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των τριών υπόπτων έχουν τεθεί στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ, σήμερα, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής μετέβησαν για δεύτερη φορά στην Εύβοια προκειμένου ώστε να τους επανεξετάσουν. 

Την ίδια στιγμή οι αρχές πιστοποιούν πλέον η πυρκαγιά οφείλεται «κατά 99%» πιθανότητα σε εμπρησμό και ο πραγματογνώμονας που εξέτασε το ενδεχόμενο ατυχήματος από γεννήτρια εργοστασίου ή κολώνα της ΔΕΗ αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κανένα από τα δύο σενάρια. 

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό που συμβαίνει με τους Συριζαίους στα social media δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Έχουν φτάσει σε σημείο να παρακαλάνε να γίνει μία νέα εκατόμβη νεκρών, όπως αυτή που προκάλεσαν στο Μάτι, για να δικαιωθεί το Κόμμα, η Δούρου και ο μεγάλος ηγέτης των κότερων. Τι άτομα είναι αυτά; ============
Ναι...Εμενα με ενδιαφερει περισσοτερο ποιος ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ να κανει τον εμπρησμο...Γιατι να ξυπνησε μια μερα και εκει που βαριοταν να ειπε στον εαυτο του "δε γαμ$$$αι..ας βαλω μια φωτια", ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ...Εκτος και αν τον βγαλουν και αυτον με ψυχολογικα, οπως γινεται συνηθως..