Βουλή: Αποφασίστηκε άρση ασυλίας για τον Πολάκη

Βουλή: Αποφασίστηκε άρση ασυλίας για τον Πολάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
4

Υπερψηφίστηκε από την ελληνική βουλή η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε αποχωρήσει νωρίτερα

H άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας είχε ζητηθεί, καθώς είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή δυο δικογραφίες. Η πρώτη αφορούσε στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής και η δεύτερη δικογραφία μετά την έγκλιση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με εν αγνοία του ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας.

Στην πρώτη περίπτωση, υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13. Για τη δεύτερη περίπτωση, για άρση ασυλίας του πρώην υπουργού, υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και παρών ένας. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, στη διαδικασία της ψηφοφορίας μετείχαν 176 βουλευτές.

Πολάκης: Πολιτική η δίωξή μου

Κατά την ομιλία του σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και σε ΜΜΕ αφήνοντας βαρύτατες υπόνοιες για διαπλοκή με χρήματα κρατικής διαφήμισης. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη» σε βάρος του, «όπου η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν να έχουν συγκεκριμένα οφέλη».

Βουλή: Αποφασίστηκε άρση ασυλίας για τον Πολάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μετά τον Παύλο Πολάκη, στο βήμα της βουλής ανέβηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που χαρακτήρισε ως «προαποφασισμένη απόφαση» την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε χωρίς να ακούσει την άλλη άποψη για όσα ειπώθηκαν αλλά μόνο την άποψη του κ. Πολάκη», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σχολιάζοντας την αποχώρηση.

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Μου φαίνεται σαν να παρακολουθούμε ένα ελληνικό δράμα της "Κλακ Φιλμς" σε remake, με πρωταγωνιστή το πολιτικό "παιδί του λαού" ...Όλο αγωνίζεται ο τίμιος πρωταγωνιστής, αλλά η άτιμη η ζωή δεν τον θέλει...Σαν θεατής δε, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλαις ή να βρίζεις.
Τι βολική αυτή η αποχώρηση από τη διαδικασία! Θα ήταν ενδιαφέρον, σε μια μυστική ψηφοφορία, παρόντων των συριζαίων, αν θα υπήρχαν και σύντροφοί του που θα συμφωνούσαν στην άρση της ασυλίας...
Πολύ αμφιβάλλω. Σε κάποιους ελάχιστους ψηφοφόρους του Σύριζα μπορεί να μην αρέσει ο Πολάκης, αλλά στο κόμμα του είναι πολύ χρήσιμος. Ούτε ο πασοκτζής Ραγκούσης δεν θα ψήφιζε υπέρ.