ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δήθεν smoke free - H πατέντα που είχαν στα Τρίκαλα για να ξεφεύγουν από τον αντικαπνιστικό

Δήθεν smoke free - H πατέντα που είχαν στα Τρίκαλα για να ξεφεύγουν από τον αντικαπνιστικό Facebook Twitter
7

Καθώς η συζήτηση για τον αντικαπνιστικό νόμο έχει αναθερμανθεί και η εφαρμογή του φαίνεται πως δεν αργεί, αποκαλύπτεται πως κάποιοι είχαν ήδη βρει πατέντες για να γλιτώνουν.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για τα Τρίκαλα, την πρώτη πόλη που έγινε γνωστό πως κατήργησε το τσιγάρο μέσα σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

Ωστόσο υπήρχαν καταστηματάρχες που είχαν βρει τον τρόπο να γλιτώνουν από τους ελέγχους. Η ομάδα των επιχειρηματιών είχε δημιουργήσει μια ομάδα στο messenger όπου εκεί στέλνονταν μηνύματα όποτε κάποιος δεχόταν ή αντιλαμβανόταν πως γίνεται έλεγχος για το τσιγάρο.

Τα μηνύματα έφευγαν προς συναδέλφους ιδιοκτήτες καφέ -μπαρ και εστιατορίων που ήταν μέλη της ομάδας,  κάθε φορά που έβγαιναν κλιμάκια του δήμου για ελέγχους του αντικαπνιστικού νόμου. Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος της πόλης στο Έθνος, τα τασάκια εξαφανίζονταν και όσοι κάπνιζαν έβγαιναν έξω απο τα καταστήματα που έτσι έδειχνα smoke free, έστω και για λίγο.

«Αυτοί το έκαναν για να προστατευθούν. Στην ουσία όμως βοήθησαν τον ίδιο το δήμο στην προσπάθεια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου καθώς έκαναν ευρέως γνωστό ότι γίνονταν επιτόπιοι έλεγχοι. Έβγαζαν το κόσμο έξω από τα μαγαζιά, μάζευαν τα τασάκια μέχρι που κουράστηκαν και εφάρμοσαν το νόμο» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που εφάρμοσε πρώτος εδώ και δύο χρόνια τον αντικαπνιστικό νόμο. «Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του οι πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει και δεν αισθάνεται παράξενος κάποιος που ενοχλείται από το τσιγάρο γιατί ξέρει ότι έχει μαζί του το σύνολο της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Ελλάδα
7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
@ΕΛΠΟ :Εγω απλά αναφέρω αυτά που παρατηρώ κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτή την πόλη τα τελευταία 4 χρόνια ( και δεν ειναι και λίγες ).Τώρα ούτε τον ντετέκτιβ εχω διάθεση να παραστήσω ούτε βέβαια και τον Δημοσιογράφο. Εκανα αναφορά των πεπραγμένων λόγω του εν θέματι άρθρου,διότι δεν δέχομαι να μάς κοροιδεύουν ορισμένοι......Οποιος λοιπόν εχει διάθεση να πάει να βιντεοσκοπήσει κτλ. κτλ. είναι ελεύθερος να το κάνει, η δικιά μου άποψη παραμένει η ίδια διότι αυτά τα βλέπω καθε φορά που βρίσκομαι σε αυτή την πόλη.
"διότι δεν δέχομαι να μάς κοροιδεύουν ορισμένοι....." Πηγή: www.lifo.grΚατ' αρχήν, μιλάμε για σχόλιο επιβεβαίωσης ή διάψευσης γεγονότων, όχι έκφραση γνώμης. Η ανώνυμη λοιπόν αναφορά στη Λάϊφο, προκαλεί μόνο μια προσωπική "επιβεβαίωση" από άλλους 20 επίσης ανώνυμους.Η κοροϊδία συνεχίζεται."Αύριο" δε, στον δήμο που εσείς κατοικείτε μόνιμα.
Δεν έχω βρεθεί στα Τρίκαλα και δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι αν εφαρμόζεται ή όχι ο αντικαπνιστικός νόμος. Επειδή όμως η συζήτηση πάλι θα «φουντώσει», επειδή «πατέντες» θα εφευρεθούν, επειδή θα ακουστεί και πάλι το εξοργιστικό «εδώ είναι Ελλάδα, αυτά δεν γίνονται», καιρός είναι ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!Καιρός είναι να καταλάβουν όλοι, μαγαζάτορες και καπνιστές, πως είναι προς το συμφέρον όλων να εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν θα φέρω παραδείγματα γειτονικές μας χώρες (τις οποίες κάποτε σνομπάραμε...), όπου τέτοια νομοθεσία εφαρμόζεται παντού. Θα πω μόνο πως όπου ισχύει η απαγόρευση καπνίσματος πουθενά δεν σταμάτησε ο κόσμος να βγαίνει και να πηγαίνει σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, σε γραφεία και υπηρεσίες - κρατώντας πάντα το τσιγάρο έξω. Βούληση χρειάζεται και εφαρμογή -εν ανάγκη, επιβολή- του νόμου.
Ο τίτλος του άρθρου προβάλλει μεν την πατέντα και ο ο αναγνώστης εικάζει ότι πάλι βρέθηκε τρόπος να καταστρατηγείται ο νόμος.Όμως, όταν διαβάσει κανείς το άρθρο, διαπιστώνει ότι τελικά ο νόμος "πέρασε" στην συνείδηση της κοινωνίας. Ο δήμαρχος Τρικαίων είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην πολιτική νεοελληνική πραγματικότητα, που ο πολιτικός είναι σοβαρός, καθοδηγεί και δεν "σύρεται" από τους ψηφοφόρους του.
Επειδή εχω βρεθεί στα Τρίκαλα πάμπολες φορές αναφέρω οτι όλα περί μη καπνίσματος είναι παραμύθια !! Σχεδόν παντού καπνίζουν ακόμα και στούς Δημόσιους χώρους.Τώρα για αυτά που λέει ο κ. Δήμαρχος ή είναι εκτός πραγματικότητας ή για δικιά του προβολή τα λέει.Σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Εσείς έχετε λοιπόν σοβαρό λόγο να αμφιβάλετε για όσα λέει ο δήμαρχος - εφόσον επισκέπτεστε συχνά τα Τρίκαλα. Και βλέπω υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν μαζί σας.Την επόμενη φορά, αν μπορείτε, βιντεοσκοπείστε τα περιστατικά και δημοσιοποιείστε τα, ή - ακόμη καλύτερα - αν μπορείτε να έχετε δημοσιογράφο με κάμερα μαζί σας.Γιατί - αν "παίζεται παιχνίδι" σε βάρος όλων μας -, η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί. Ουδείς "θεός".