Αποζημίωση 6.000 ευρώ στην Ηριάννα για την κράτησή της

Αποζημίωση 6.000 ευρώ στην Ηριάννα για την κράτησή της Facebook Twitter
Eurokinissi
3

Αποζημίωση 15 ευρώ την ημέρα για τις 400 ημέρες κράτησης τους (6.000 ευρώ συνολικά) αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας στην Ηριάννα και τον Περικλή που είχαν εμπλακεί δικαστικά στη δράση της τρομακρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τελικώς αθωώθηκαν.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους και επιδίκασε αποζημίωση σε βάρος του δημοσίου, σύμφωνα με διατάξεις σχετικού νόμου.

Πρόκειται ουσιαστικά για έμμεση αναγνώριση του λάθους της καθώς στη δευτεροβάθμια δίκη αθωώθηκαν. Αντίθετα πρωτοδίκως είχαν κριθεί ένοχοι και τους επιβλήθηκε κάθειρξη των 13 ετών με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη φυλακή.

  

Οι συνήγοροί τους υποστηρίζοντας το αίτημα για αποζημίωση, σημείωσαν ότι η κράτηση τους, εκτός του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά. Η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο η Ηριάννα βρισκόταν υπό κράτηση.

 «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο πόσο αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε ημέρα κράτησης.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και οι 2 υποθέσεις, δικάστηκαν σε καθεστώς απειλών & μπαχάλων από συντρόφους των 2 κατηγορουμένων.Δεν είναι συνθήκες δίκης αυτές. Τα 6000 να τα δώσουν ως αποζημίωση για τις τζαμαρίες και τα πεζοδρόμια που καταστράφηκαν στα επεισόδια που ποτέ δεν καταδικάσαν τα 2 ΄΄παιδια΄΄.Κράτος γελωτοποιός...
Είτε ήταν ενοχή και έπρεπε να μείνει μέσα, είτε είναι αθώα, έχει αδικηθεί και πρέπει να αποζημιωθεί στο ακέραιο.Η αποζημίωση αυτή δικαιολογείται να έχει βγεί μόνο από μπακάλικο/καφενείο και όχι από δικαστήριο.Θα είχε και ένα ενδιαφέρον να μαθαίναμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις (χωρίς πολιτικό χαρακτήρα όπως) τι επιδικάζεται συνήθως.
Διερωτώμαι μεγαλωφώνως. Όσοι διοργάνωναν λαϊκά δικαστήρια θεωρώντας την τακτική δικαιοσύνη ως μεροληπτική (την ίδια δικαιοσύνη που 9 χρόνια μετά δεν έχει ιδέα ποιος δολοφόνησε τρεις μεροκαματιάρηδες και ένα κυοφορούμενο στη Marfin) που κρύβονται τώρα;