Έρευνα: Οι Έλληνες ανησυχούν κυρίως για το brain drain και λιγότερο για το μεταναστευτικό

Έρευνα: Οι Έλληνες ανησυχούν κυρίως για το brain drain και λιγότερο για το μεταναστευτικό Facebook Twitter
4

Η φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό και όχι η είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα ανησυχεί περισσότερο τους Έλληνες και τις χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης σύμφωνα με έρευνα για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (European Council on Foreign Relations - ECFR).

Στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, έξι χώρες όπου το επίπεδο του πληθυσμού είτε παραμένει στάσιμο, είτε πέφτει απότομα, περισσότεροι πολίτες δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι η μετανάστευση των δικών τους πολιτών.

Η διαφθορά, ο εθνικισμός, η τρομοκρατία και η κλιματική αλλαγή είναι επίσης ψηλά στις ανησυχίες τους.

Σύμφωνα με το γράφημα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian, οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για το brain drain και λιγότερο για το μεταναστευτικό.

Έρευνα: Οι Έλληνες ανησυχούν κυρίως για το brain drain και λιγότερο για το μεταναστευτικό Facebook Twitter

Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήγαγε το YouGov στη χώρα μας και σε άλλες 14 χώρες της Ευρώπης ζητούν τη λήψη μέτρων ώστε οι Έλληνες να εμποδίζονται να φύγουν από τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έρευνα: Οι Έλληνες ανησυχούν κυρίως για το brain drain και λιγότερο για το μεταναστευτικό Facebook Twitter

Αντίστροφη είναι η εικόνα στις βορειότερες χώρες όπου υπερισχύει ο φόβος για το μεταναστευτικό.

Η έρευνα που διεξήχθη σε σύνολο 50.000 ανθρώπων καταγράφει επίσης ότι 1 στους 5 Ευρωπαίους ανησυχεί για τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες της Ελλάδας, αλλά και αρκετών χωρών, αποτελεί και η διαφθορά με πάνω από το 50% των Ελλήνων, των Ούγγρων, των Ιταλών, των Πολωνών, των Ρουμάνων, των Ισπανών και των Σλοβάκων να θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ενώ για την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία η οικονομία είναι το νο1 πρόβλημα.

Ωστόσο σχεδόν σε όλες τις χώρες η πλειονότητα των πολιτών συμφωνεί ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει το περιβάλλον ακόμα και αν αυτό θα βλάψει την ανάπτυξη.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Καλα κανουν κ φευγουν οι μορφωμένοι ελληνες.δν χάλασε τοσα λεφτα το ελληνικο δημοσιο για την εκπαίδευση τους,για να κάτσουν εδω να γινουν σερβιτόροι κ γκρουπιεριδες στα ξενοδοχεια κ καζίνο,του ελληνικού,τις πλεον εμβληματικής μας επένδυσης.
Πολύ λογικό να ανησυχεί κανείς για περισσότερα πράγματα, ακόμα και σε περιόδους όχι τόσο χαλεπές όσο η σημερινή, ωστόσο, το σημαντικότερο είναι η ιεράρχηση αυτών των ανησυχιών, το "κυρίως".