Γεροβασίλη: Προληπτικές προσαγωγές για υποκίνηση βίας μέσω διαδικτύου

Γεροβασίλη: Προληπτικές προσαγωγές για υποκίνηση βίας μέσω διαδικτύου Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών υπερασπίστηκε η υπουργός Προστασίας Όλγα Γεροβασίλη, αποκαλύπτοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι προσαχθέντες είχαν υποκινήσει σε πράξεις βίας μέσω του Διαδικτύου. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η κα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «θεμιτό μέσο» τις προληπτικές προσαγωγές που βοηθούν στο να αποφευχθούν «τα χειρότερα».

«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες καλούν σε βίαιη δράση, πολίτες στο Διαδίκτυο - δεν είναι κάτι που γίνεται εν κρυπτώ και η αστυνομία έχει και τις δικές της πληροφορίες», είπε χαρακτηριστικά.  

«Καμία πολιτική ανάμειξη» 

Όπως εξήγησε η ίδια, ο εκάστοτε επικεφαλής ενός επιχειρησιακού σχεδίου, λαμβάνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία της εκάστοτε προγραμματισμένες εκδηλώσεις. «Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι οι προληπτικές προσαγωγές. Η πολιτική ηγεσία δεν επιχειρεί και δεν επεμβαίνει στον σχεδιασμό της ελληνικής αστυνομίας», διαβεβαίωσε η υπουργός, κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένα άτομα». 

Αν και η κα Γεροβασίλη δήλωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει «συγκεκριμένα περιστατικά», για τη σύλληψη ενός πατέρα που περίμενε το παιδί του είπε: «Δεν μπορώ να το αμφισβητήσω, μπορεί να έγινε και αυτό και να είναι λάθος». 

Άλλο οι βαριές κουβέντες και άλλο η οργάνωση

«Κυρίως στη βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουνε γιατί, ξέρουν τι ετοιμάζονταν να κάνουν, συνέχισε η κα Γεροβασίλη. Όταν κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και υποκινεί σε πράξεις βίας. Το να ακούγονται βαριές κουβέντες και η κριτική είναι δημοκρατία αλλά όταν κάποιος έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει "οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό", είναι πράξη βίας» τόνισε η υπουργός. 

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια