Λόγω βλάβης στον σκληρό δίσκο του ΥΠΕΞ έχασαν την αλληλογραφία από το 2005 και μετά

Λόγω βλάβης στον σκληρό δίσκο του ΥΠΕΞ έχασαν την αλληλογραφία από το 2005 και μετά Facebook Twitter
1

Όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2005 και μετά χάθηκε εξαιτίας μιας βλάβης σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου.

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλογλου στον ΣΚΑΙ, ο εν λόγω σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ.

Επίσης δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ αντίγραφο των αρχείων όπως θα περίμενε κανείς και τελικά η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω του υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Ωστόσο κάτι τέτοιο θα είχε αποφευχθεί με κονδύλι 15.000 ευρώ καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση.

Σημειώνεται πως δύο ημέρες μετά τη βλάβη το ΥΠΕΞ ενέκρινε το απαραίτητο κονδύλι των 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε μια ιδιωτικη εταιρια οι τυποι που ειναι υπευθυνοι για την διαχειριση και συντηριση των server θα ειχαν παει σπιτι τους πολυ πριν σκασει οτιδηποτε. Στο Δημοσιο ειναι απλα Πεμπτη.Και να μιλουσαμε για τα email καποιου δημοτικου οργανισμου να πεις παει στο καλο, εδω χασαμε email 12 ετων απο το υπουργειο εξωτερικων! Κανενος αυτι δεν ιδρωνει ρε γαμωτο; Τα αντιγραφα ασφαλειας κανονικα επρεπε να ειναι ημερήσια και να φυλασσονται σε 2-3 διαφορετικα σημεια για αποφυγη οποιασδηποτε δολιοφθορας.