Γαβρόγλου: Φασίστες της ΧΑ προσπαθούν να επηρεάσουν μαθητές στα σχολεία

Γαβρόγλου: Φασίστες της ΧΑ προσπαθούν να επηρεάσουν μαθητές στα σχολεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Έκκληση στα μαθητικά συμβούλια, στους εκπαιδευτικούς και στους συλλόγους γονέων «να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές» απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία.

Όπως κατήγγειλε ο υπουργός, το τελευταίο διάστημα, «φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία».

«Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με "απεσταλμένους" τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν το διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης», πρόσθεσε.

«Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών», διεμήνυσε ο κ. Γαβρόγλου, καλώντας όλα τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς «να καταδικάσουν απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς "ναι μεν αλλά" και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους».

«Ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας» και κάλεσε τη νέα γενιά να μην επιτρέψει «να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας», ούτε να δράσουν φασιστικές συμμορίες στις γειτονιές.


«Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το "όχι" της κοινωνίας και της νεολαίας μας», κατέληξε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αν δεν με φρικάριζε η ΧΑ θα διασκέδαζα αφόρητα με το ότι τρολάρει τους αριστεριστές (ή αριστερίζοντες) με τις δικές τους μεθόδους...ΥΓ Να πούμε ότι οι πρώτες σχολικές καταλήψεις γίναν μετά από τεράστιες απεργίες τις ΟΛΜΕ επί ΝΔ. Τότε το ηρωικό ΠΑΣΟΚ έριξε γραμμή στους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία μέσω των 15μελών.Μα γιατί είχαμε 15μελή; Όταν εξελέγη το ΠΑΣΟΚ το 1981 προσπάθησε με το θεσμό του 15μελούς να νομιμοποιήσει, και άρα να ελέγξει, τον "συνδικαλισμό" των μαθητών που μέχρι τότε ήλεγχε ατύπως μόνη της η ΚΝΕ.Τώρα τι είδους συνδικαλισμό κάνει ένα 13χρονο ή ένα 16χρονο μη με ρωτάτε... Σχολείο πήγαμε όλοι και όλοι θυμόμαστε τα αστεία για τρίγωνες και στρογγυλές τυρόπιτες. Και ότι παπάκια αλλάζαν χέρια στην πρέφα.