Μητσοτάκης: Το τρίτο πρόγραμμα απέτυχε - Η Ελλάδα βγαίνει βαριά τραυματισμένη

Μητσοτάκης: Το τρίτο πρόγραμμα απέτυχε - Η Ελλάδα βγαίνει βαριά τραυματισμένη Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την οικονομική της πολιτική.  

«To τρίτο πρόγραμμα απέτυχε οικτρά, η Ελλάδα βγαίνει από αυτό βαριά τραυματισμένη χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη σημερινή του συνάντησή με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.


«Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας πως η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου έχει ξεπεράσει το 4,6%.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα δεν έχει πια πρόσβαση σε φθηνή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά έχει μείνει με «βαριές δεσμεύσεις, πολύ βαριές δεσμεύσεις, μέχρι το 2022», υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, κι ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2060.

Κάνοντας λόγο για «άτυπο 4ο Μνημόνιο» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΕΚΤ ο οποίος ανέφερε ότι η επιτήρηση των αγορών θα είναι πολύ πιο αυστηρή από την επιτήρηση της Τρόικας.


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, διαβεβαίωσε πως η Πειραιώς θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων, έχοντας ως τελικό στόχο ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% για τη χώρα, «αντί του 1,5 με 2% που φαίνεται να πετυχαίνει σήμερα».

«Αυτή η διαφορά μεταξύ του 1,5 και 2% με το 4% είναι στην κυριολεξία η διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας για τη χώρα». 

Κλείνοντας, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποφύγει στην ΔΕΘ «τον πειρασμό των εύκολων παροχών», διαμηνύοντας πως «μια ακατάσχετη παροχολογία» θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια