Στην κορυφή της Ευρώπης: «Χρυσή» η Παπαχρήστου στο τριπλούν

Στην κορυφή της Ευρώπης: «Χρυσή» η Παπαχρήστου στο τριπλούν Facebook Twitter
EPA
1

Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 14.60μ στη 2η προσπάθειά της και ανέβασε το συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στα 27, εκ των οποίων τα 11 χρυσά, 6 ασημένια και 10 χάλκινα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της και μετά το άλμα στα 14.60μ έδειξε με το δάκτυλο την μαύρη κορδέλα που έφερε δίπλα στο εθνόσημο σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Κριστίν Γκιέρις (Γερμανία) με 14.45μ και το χάλκινο η Άνα Πελετέριο (Ισπανία) με 14.44μ.

Τα θερμά συγχαρητήριά του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Βούλας Παπαχρήστου έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Βούλα Παπαχρήστου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου» γράφει ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζονται οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου για το χρυσό μετάλλιο που μας χάρισε».

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια