Το κινεζικό Internet είναι πιο ελκυστικό από το δικό σου

Το κινεζικό Internet είναι πιο ελκυστικό από το δικό σου Facebook Twitter
2
Το κινεζικό Internet είναι πιο ελκυστικό από το δικό σου Facebook Twitter

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα για το επόμενης γενιάς Internet στην Κίνα, το Διαδίκτυο του μέλλοντος δεν θα έχει απλά μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στη ραχοκοκκαλιά του συστήματος.

Η πρώτη αλλαγή που πραγματοποιείται είναι η χρήση του IPv6 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των χρηστών και των διευθύνσεων που υπάρχει με το IPv4. Εκτιμάται ότι το σύστημα IPv6 θα είναι πλήρως λειτουργικό το 2015. Αν και γίνονται μερικές προσπάθειες σε άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Ακόμα ένα στοιχείο που δίνει προβάδισμα στο κινεζικό Ίντερνετ είναι το σύστημα ασφαλείας που επιτρέπει σε κάποια διεύθυνση, σύμφωνα με τον ιστότοπο Quartz, να συνδέεται στο δίκτυο μόνο σε περίπτωση που βρίσκεται στη λίστα ασφαλείας.

Το παράδοξο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα αναπτύσσει ένα προηγμένο Internet, οι πολίτες της αντιμετωπίζουν καθημερινά τη συνεχή λογοκρισία, που κόβει πολλούς διαύλους επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM