Ινδία: Οδηγός ταξί συνελήφθη για τον βιασμό Γιαπωνέζας τουρίστριας

Ινδία: Οδηγός ταξί συνελήφθη για τον βιασμό Γιαπωνέζας τουρίστριας Facebook Twitter
EPA/PIYAL ADHIKARY
1

Ο οδηγός ενός ταξί, που κατηγορείται για τον βιασμό μιας Γιαπωνέζας τουρίστριας κοντά σε περιοχή κοντά σε τουριστικό θέρετρο στη βόρεια Ινδία, συνελήφθη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η 30χρονη τουρίστρια πήρε την Τετάρτη το ταξί από το Μανάλι, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στα Ιμαλάια, προκειμένου να τη μεταφέρει σε μια κοντινή περιοχή.

Εντούτοις, ο συλληφθείς την οδήγησε σε μια απομονωμένη περιοχή, σε ένα δάσος, όπου της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο αυτοκίνητο, όπως περιγράφει η αστυνομία.

Το θύμα «αφηγήθηκε ότι αναγκάστηκε να ενδώσει στον οδηγό, καθώς εκείνος της είπε ότι εάν πρόβαλε αντίσταση, κατά τη διάρκεια του βιασμού της, θα φώναζε τους φίλους του για να την βιάσουν όλοι μαζί» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαλίνι Αγκνιχότρι, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση, αφού ο κατηγορούμενος την άφησε σε μια γειτονική πόλη. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι η γυναίκα κακοποιήθηκε σεξουαλικά, συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Ο οδηγός, κάτοικος του Μανάλι, συνελήφθη την Παρασκευή από την αστυνομία, χάρη στην περιγραφή της τουρίστριας.

Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016, ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλά θύματα δεν αποκαλύπτουν τα εγκλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στατιστικές του 2010 δείχνουν ότι Νο1 χώρα με βιασμούς είναι οι ΗΠΑ με την Ινδία να είναι στην 3η θέση.Εδώ όμως έρχεται η άλλη παράμετρος: "εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλά θύματα δεν αποκαλύπτουν τα εγκλήματα."Σε μια χώρα τριτοκοσμική με ελλιπείς νόμους και διαφορετική κουλτούρα αντιμετώπισης της γυναίκας, είναι λίγο δύσκολο να έχεις ακριβή στατιστικά και μια πιστή και ολοκληρωμένη αντίληψη του τι γίνεται εκεί πέρα.Θεωρώ πως είναι μια χώρα άκρως επικίνδυνη για γυναίκες αλλά και για άντρες και, όσο όμορφη κι αν είναι, πολλοί δεν θέλουν να πάνε.