LIVE!

«Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται» - Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο

«Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται» - Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο Facebook Twitter
1

Με σύνθημα «Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των λαών» η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν διοργάνωσε διαδήλωση στο Στρασβούργο σήμερα το μεσημέρι.

Η διαδήλωση έγινε κατά του Νόμου για το μεταναστευτικό και το άσυλο, αλλά και κατά της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στο «Αρκαδία», χώρο συνάντησης της Ακροδεξιάς στο Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας όπου σημειώνονται υψηλά και ολοένα αυξανόμενα εκλογικά ποσοστά για την Ακροδεξιά.

«Όχι στην άφιξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο, αυτό το ελληνικό κόμμα που έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες και επιθέσεις και που προσκαλείται από τους φασίστες της Αρκαδίας το Σάββατο 2 Ιουνίου. Ας κλείσουμε την Αρκαδία, αυτό το φασιστικό κέντρο συνάντησης» φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του κινήματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν στην διαδήλωση Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης με πανό που φέρουν την επιγραφή «Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και ασύλου των Collomb, Υπουργό Εσωτερικών, και Macron, Πρόεδρο της Γαλλίας, ψηφίστηκε στην Εθνοσυνέλευση. Για να εγκριθεί, πρέπει επίσης να ψηφισθεί τον Ιούνιο από τη Γερουσία.

Το βασικό επιχείρημα κατά του νέου νόμου, είναι η επιθυμία της κυβέρνησης για αποτελεσματικότητα η οποία κινδυνεύει να καταστρέψει τις συνθήκες υποδοχής των μεταναστών/προσφύγων, να κάνει επαναπατρισμούς πριν εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου εμποδίζοντας στη πράξη το σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων.

«Είναι απαραίτητο να επιβληθεί η κατάργηση αυτού του ρατσιστικού και ελευθεριοκτόνου νόμου που νομιμοποιεί περαιτέρω το κυνήγι αλλοδαπών, τους αστυνομικούς ελέγχους, τα μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και τις ιδέες του «Εθνικού Μετώπου/Front National» της Μαρίν Λεπέν που έχει πλέον μετονομαστεί σε «Εθνική Συμμαχία/Rassemblement National» και να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα μία χώρα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προσφυγικές εισροές αλλά και τη βίαιη στάση της Χρυσής Αυγής», ήταν τα λόγια των διοργανωτών της διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται.... όπως και οι κατοικοι της χωρας μας για το ναζιστικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή που υπαρχει προς το παρον και λιαν σύντομως θα είναι στη φυλακή.