«Έχουμε ονόματα για την καταλήστευση της Λαικής, φοβόμαστε για τη ζωή μας», είπαν στη βουλή μέλη του δ.σ. της τράπεζας

«Έχουμε ονόματα για την καταλήστευση της Λαικής, φοβόμαστε για τη ζωή μας», είπαν στη βουλή μέλη του δ.σ. της τράπεζας Facebook Twitter
3

Για δισεκατομμύρια της Λαϊκής που έφυγαν από την Κύπρο με προορισμό την Ελλάδα και για ονόματα και στοιχεία που αποδεικνύουν την καταλήστευση, που στήθηκε σε βάρος της Λαϊκής Τράπεζας, μιλάνε υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, τονίζοντας μάλιστα ότι φοβούνται για τη ζωή τους.

Οι καταγγελίες είναι από επίσημα χείλη όπως ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ς, Αντρέας Φιλίππου και τα μέλη  Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο, όταν πλέον αυτή βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Οι τρείς σύμβουλοι μίλησαν χθες στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, και έκαναν λόγο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για "τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα".

 

Οι τρείς σύμβουλοι δήλωσαν σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος ότι τα στοιχεία που κατέχουν "διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας".

Όταν οι βουλευτές τους κάλεσαν να δώσουν ονόματα είπαν ότι φοβούνται για τη ζωή τους. Στη συνεδρία κλήθηκαν εσπευσμένα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος είπε στα μέλη του ΔΣ της Λαϊκής ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα εν λόγω στοιχεία στη Βουλή.

Ο κ. Ομήρου μαζί με τους βουλευτές και τον Γενικό Εισαγγελέα αποφάσισαν, τα στοιχεία που θα κατατεθούν θα χαρακτηριστούν ως άκρως απόρρητα και θα φυλάγονται σε χώρο της Βουλής, όπου λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
αστειότητες. έχεις τα κότσια να κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις που φυσικά σηκώνουν προσοχή και εντολή για έρευνα, αλλά όταν έρχεται η ώρα για αποδείξεις φοβάσαι για τη ζωή σου?τι διαφορά έχει αυτό από μια οποιαδήποτε λασπολογία?
Ελπίζω η Κύπρος σαν κράτος αλλά και οι συγκεκριμένοι που μπορούν να βοηθήσουν αλλά διστάζουν, να πάρουν ανάποδες και να εντοπίσουν ποιος έκανε τι.Μέσα στον γενικό χαμό, η κατάδειξη των ατομικών ευθυνών μπορεί να μην είναι το επείγον αλλά είναι πολύ σημαντικό: Αποκαθιστά την πίστη μας στους συνανθρώπους μας, διαχωρίζοντας ποιος κοίταξε την πάρτη του, ποιος την κοινωνία (και τον Νόμο) και ποιος λίγο κι απ' τα δύο.Και διαλύει τις γενικεύσεις. Διαβάζοντας τον τίτλο σκέφτηκα πως, ενδεχομένως έστω, οι Κύπριοι μπορεί να αναπτύξουν επιφυλακτικότητα και πικρία, έως και οργή κατά των Ελλήνων για κάποιο παιχνίδι που παίχτηκε με τα λεφτά των τραπεζών τους. Πιθανώς όμως μιλάμε για κάποιους λύκους που χάρηκαν στην αναμπουμπούλα. Και πάλι με επιφύλαξη, διότι όταν έχεις να κάνεις με δισεκατομμύρια, μεγαλοστελέχη, μαφίες κλπ, μπορεί και να γίνεσαι υπερβολικός με τις ευθύνες των άλλων.
Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Αγγλία παρέμειναν ανοιχτά όλες αυτές τις μέρες και ήδη έχει γίνει γνωστό πως πολλοί έβγαλαν τα λεφτά τους- τα πολλά λεφτά τους. οπότε μη φοβάστε για τη ζωή σας κύριοι. ο κόσμος το χει τούμπανο και η ΕΕ κρυφό καμάρι.