Προκαλεί η πρεσβυτέρα: Έλεγε ψέματα η Έλενα, χρηματίστηκε

Προκαλεί η πρεσβυτέρα: Έλεγε ψέματα η Έλενα, χρηματίστηκε Facebook Twitter
1

Η πρεσβυτέρα, η οποία κατηγορείται για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης σωματικής βλάβης στην 29χρονη Έλενα Φραντζή, σε δηλώσεις της χθες ανέφερε ότι δέχονται απειλές και ότι οι κατηγορίες εναντίον του ιερέα συζύγου της ήταν κατασκευασμένες καθώς η Έλενα χρηματίστηκε. 

Σε δηλώσεις της χθες στο Sigmalive είπε: «Δεχθήκαμε και δεχόμαστε απειλές, γι' αυτό κι έχουμε προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία», δήλωσε προσθέτοντας ότι έχουν φόβους για τη ζωή τους. Όπως είπε η πρεσβυτέρα, την απείλησαν ότι «Θα καταστρέψουμε την οικογένειά σας ... Θα έρθουμε νύχτα που θα κοιμάσαι».

Υποστήριξε επίσης ότι οι κατηγορίες εναντίον του ιερέα συζύγου της ήταν κατασκευασμένες και ότι η Έλενα Φραντζή χρηματίστηκε από πρόσωπα τα οποία δεν θέλησε να κατονομάσει.

Η πρεσβυτέρα διευκρίνισε ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο η Έλενα μιλώντας με την άλλη θετή κόρη της οικογένειας, παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε και ότι όσα υποστήριξε κατά του ιερέα ήταν ψέματα. Μάλιστα, όπως είπε, το συγκεκριμένο ντοκουμέντο κατατέθηκε και σε αστυνομικό σταθμό.

Είπε ακόμα πως πήρε πολλά λεφτά, ισχυριζόμενη πως η Έλενα είχε αναφέρει ότι δεν θα έκανε την καταγγελία για 10.000 - 15.000 ευρώ, αλλά για πολύ περισσότερα, και μάλιστα κάποιος της τα χρωστούσε. «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Εγώ έχω πάει στην κηδεία της», είπε η πρεσβυτέρα, αλλά «με αυτά τα λόγια δεν άντεξα, θύμωσα πολύ».

«Με απειλούν. Δεν μπορώ να σας πω ποιοι τη χρημάτισαν. Εγώ τώρα δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Καμιά μάνα δεν θα ανεχόταν τέτοιες πράξεις από τον άντρα της. Θέλω να σας πω πως όταν μια γυναίκα, μια μάνα, βλέπει αυτά που η Έλενα κατηγόρησε τον άντρα μου, θα έφευγα να πάω στο μοναστήρι και θα είχα ψυχολογικά προβλήματα. Εντούτοις, είμαι ένας ήπιος άνθρωπος, θέλω να με αγαπά ο Θεός και ας μην με αγαπά ο κόσμος», είπε η πρεσβυτέρα και συμπλήρωσε: «Να ρωτήσετε τους χωριανούς πόσο αγαπούσα την Έλενα».

Σ' ό,τι αφορά ξυλοδαρμό της Έλενας με κουτάλα από την ίδια, είπε ότι όντως συνέβη, όταν διαπίστωσε κλοπή χρυσαφικών από την οικία της που αποτελούσαν τάματα στην Αγία Παρασκευή. Τα χρυσαφικά, όπως είπε, είχαν βρεθεί κάτω από το θρανίο της στο σχολείο.

«Ήταν η μοναδική περίπτωση που χειροδίκησα στην Έλενα», είπε η πρεσβυτέρα.

Η πρεσβυτέρα προσπάθησε επίσης να εμφανιστεί ως «στοργική» μητέρα, λέγοντας πως αγόραζε στην Έλενα καλά ρούχα και την πρόσεχε.

Ο ιερέας επέλεξε να κάνει μόνο ένα καταληκτικό σχόλιο: «Ο Γολγοθάς για μένα άρχισε εδώ και καιρό και βρίσκομαι στον σταυρό, αναμένω την ανάσταση του Χριστού, για να φέρει ανάσταση σε μένα και την οικογένειά μου. Είμαι αθώος και περιμένω την ανάσταση».

Η 29χρονη, από την ηλικία των τεσσάρων ετών βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον θετό της πατέρα, ιερέα Στυλιανό Σάββα και την σωματική βία από την θετή της μητέρα πρεσβυτέρα Ελένη Σάββα, στο χωριό Εργάτες.

Ο ιερέας δικάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, ενώ η πρεσβυτέρα δικάζεται στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» ο ιερέας Στυλιανός Σάββας, δηλώνει ότι είναι αθώος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια».

Όπως είπε, τα όσα βιώνει είναι μια δοκιμασία την οποία δέχεται με υπομονή και αγάπη. Επέμεινε επίσης ότι είναι αθώος και δεν αισθάνεται ένοχος.

Ποινική υπόθεση κατά της ανάδοχης μητέρας της Έλενας Φραντζή, η οποία κατηγορείται για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης σε βάρος της, έχει καταχωρήσει η Νομική Υπηρεσία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας εναντίον του κατηγορούμενου (ιερέα) η υπόθεση επαναξιολογήθηκε και ο νυν Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για δίωξη της συζύγου του κατηγορούμενου για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης. Όπως αναφέρεται, ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο για εκδίκαση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον «Φ», ο ιερέας προέβη προχθές το πρωί σε καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας ότι δέχεται ενοχλητικά τηλεφωνήματα.

Ο ιερέας προσήλθε στον αστυνομικό σταθμό και παρόλο που δεν θέλησε να δώσει κατάθεση, καταχωρήθηκε η αναφορά του πως τις τελευταίες ημέρες άρχισαν άγνωστοι να του τηλεφωνούν στο κινητό του τηλέφωνο. Επίσης ανέφερε ότι έλαβε ένα γραπτό απειλητικό μήνυμα στο κινητό του.

Τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου για τον ιερέα

Σύμφωνα με τον «Φ», τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου που αφορούν την υπόθεση της Έλενας, προκάλεσαν νέους τριγμούς στην άρχουσα εκκλησία αλλά και παρέμβαση του πρόεδρου της Επιτροπής Λανζαρότε για προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γιώργου Νικολαΐδη.

Με δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η έρευνα του για λογαριασμό της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης της Έλενας Φραντζή, αθώωνε τον ιερέα.

Όπως είπε ο ειδικός ψυχίατρος, έγινε ακριβώς το αντίθετο, αφού σε αυτήν καταγράφεται πως η άτυχη κοπέλα υπέστη σωματική και ψυχολογική βία και ότι η αφήγησή της σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση φαινόταν αληθής.

Ωστόσο, σημείωσε ότι στην έκθεση καταγράφει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι ακριβώς είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια.

Στο ΡΙΚ τόνισε επίσης ότι δεν γνωρίζει με ποιο σκεπτικό η Ιερά Σύνοδος αθώωσε τον ιερέα, επιλέγοντας να σταθεί σε μια πρόταση της έκθεσής του και όχι στα υπόλοιπα σημεία. Όπως τόνισε, εκκλησία και γραφείο ευημερίας, όχι μόνο απέτυχαν να προστατεύσουν ένα πολύ ευάλωτο παιδί, αλλά το εξέθεσαν σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες.

Η ψυχολόγος, Μαρία Περδικογιάννη ανέφερε ότι όταν αποφάσισε η Έλενα να καταγγείλει στην Αστυνομία το έγκλημα εις βάρος της 15 χρόνια μετά, δέχθηκε τεράστια επίθεση από την κοινότητα.

Όπως είπε, την παρακολουθούσε στα 20 της χρόνια και την είχε παροτρύνει να μιλήσει τότε για τα όσα βίωνε στο σπίτι του ιερέα, για να προστατευθούν τα άλλα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπίτι, στην περίπτωση που η συγκεκριμένη οικογένεια κακοποιούσε και άλλα παιδιά. Με το που μίλησε, έριξαν το φταίξιμο πάνω της και η ψυχολογική της κατάσταση ήταν πολύ χάλια. Όταν καταδικάστηκε ο ιερέας, πάλι ένιωσε αρνητικά συναισθήματα και χλευασμό από τον κόσμο, διότι δεν την πίστευαν ότι έγινε τέτοιο πράγμα.

 

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο και Sigmalive

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια