Παυλόπουλος: Η Ευρώπη είτε θα προχωρήσει είτε θα διαλυθεί

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη είτε θα προχωρήσει είτε θα διαλυθεί Facebook Twitter
SOOC
5

Στην ανάγκη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο ντε Σόουζα σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο κ. Παυλοπουλος μίλησε κατ αρχήν για την αγωνία για το μέλλον της Ευρώπης, υπό τις σημερινές προκλήσεις και τα «επικίνδυνα φαινόμενα λαϊκισμού, που επιχειρούν να υπονομεύσουν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και να επιφέρουν την κατάρρευσή του».


Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη οφείλει να «προχωρήσει» καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης.

«Είμαστε πίσω από τους στόχους που έθεσαν οι «Πατέρες» του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, όταν το οραματίσθηκαν ως «οχυρό άμυνας» έναντι των δεινών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και προκειμένου η Ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει, ποτέ πια, τους εφιάλτες», τόνισε.

Αναλύοντας τις βασικές προτεραιότητες της ΕΕ, αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς πυλώνες για την επίτευξη της τελικής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Κατά τον ίδιο, αυτοί είναι η κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, η βιώσιμη ανάπτυξη και η υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Πορτογαλίας συμφώνησε με την ανάγκη ενοποίησης της Ευρώπης, ωστόσο διαφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του στην "ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης".

«Ας προχωρήσει η ενοποίηση, πολιτική και οικονομική», είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν χρειάζεται να ονομαστεί ομοσπονδία γιατί αυτό θα προσθέσει μία ακόμη διαφορά σε όσες υπάρχουν.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM