Εργαζόταν επί 17 χρόνια ως γιατρός στο νοσοκομείο Καβάλας χωρίς να έχει πτυχίο

Εργαζόταν επί 17 χρόνια ως γιατρός στο νοσοκομείο Καβάλας χωρίς να έχει πτυχίο Facebook Twitter
5

Ένας άνδρας εργαζόταν επί 17 χρόνια στο νοσοκομείο της Καβάλας, χωρίς όμως να έχει πτυχίο ιατρικής. Η υπόθεση ήρθε στο «φως» όταν δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση για την ανάκληση του διορισμού του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το χθεσινό ΦΕΚ, ανακαλείται, λόγω έλλειψης πτυχίου ιατρικής, η απόφαση διορισμού ενός γιατρού που είχε τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στη θέση Επιμελητή Β΄ της Παθολογικής Κλινικής από τον Φεβρουάριο του 2001, και έκτοτε εργαζόταν ανελλιπώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διοίκηση του νοσοκομείου ακολουθώντας τη νόμιμη οδό, έκανε όλες τις διαδικασίες ενώ κάλεσε τον γιατρό να καταθέσει τα σχετικά πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τις σπουδές του στην Ιταλία, κάτι που δεν έγινε. Με απόφαση του υπουργού Υγείας ανακαλείται ο διορισμός του, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να ήταν ήδη γνώστης της εξέλιξης και να είχε αποχωρήσει, ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε μόνο συνταγογραφήσεις.

Τη μεγάλη του έκπληξη εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Κροκίδης υπογράμμισε πως ο Ιατρικός Σύλλογος της Καβάλας δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά το συμβάν με τον γιατρό, για τον οποίο ωστόσο μίλησε με καλά λόγια όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Επισήμανε πάντως, ότι εφόσον υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση πάνω στο επίμαχο ζήτημα και ανακύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασαβόγλου, μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ επιβεβαίωσε το εν λόγω περιστατικό, περιορίστηκε ωστόσο να δηλώσει ότι θα κινηθούν από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Κύκλοι του νοσοκομείου Καβάλας, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι από τα μέσα του Ιανουαρίου είχε γίνει γνωστό το πρόβλημα που ανέκυψε με την επαγγελματική επάρκεια του εν λόγω γιατρού, μετά από διασταυρώσεις και επικαιροποιήσεις που είχαν γίνει στα επιστημονικά δεδομένα του ιατρικού προσωπικού.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM