Παυλόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την ιστορία της

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την ιστορία της Facebook Twitter
EPA
1

«Η χώρα μας αποτελεί δύναμη Ειρήνης και Ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, ακριβώς επειδή, με ασπίδα τις Ένοπλες Δυνάμεις της, για τις οποίες αισθάνεται υπερήφανη, είναι ικανή, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπισθεί την Ιστορία της, το παρόν της αλλά και τις προοπτικές του μέλλοντος της» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως επισήμανε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ελλάδα είναι, αμετάκλητα, αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, μάλιστα, του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, υπερασπιζόμενη τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της, υπερασπίζεται, εντέλει, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η έκδοση αυτού του έργου είναι σημαντική διότι υπηρετεί την διατήρηση της ιστορικής μνήμης προσθέτοντας ότι «Πέραν των άλλων, η ιστορική μνήμη υποστηρίζει και τονώνει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, διαχρονικώς ακμαιότατο». Σημείωσε, επίσης, ότι για εμάς, τους Έλληνες, ισχύει πάντα το: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» και επισήμανε ότι « το μήνυμά μας αυτό το εκπέμπουμε προς κάθε κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέσα από τις σελίδες αυτής της έκδοσης, προκύπτουν οι ακόλουθες, αναντίρρητες, ιστορικές αλήθειες: «Η "μικρή" Ελλάδα αναγνωρίζεται και τίθεται ως "ηγέτης" στην αντίσταση κατά των δυνάμεων του άξονα. Γίνεται το παράδειγμα για όσους αγωνίζονται υπέρ της Ελευθερίας. Παραμένει ζωντανή παρά τα δεινά της. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και με διαφορετική μορφή. Η Ελλάδα ωστόσο παραμένει η κοιτίδα του Πολιτισμού και το ιδεώδες του πολιτισμένου κόσμου».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια