Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Facebook Twitter
4

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Το σχέδιο νόμου που έχει τίτλο «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων - Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων - Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις» ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων, τη σύσταση και τήρηση του Εθνικού Μητρώου Διαστημικών Αντικειμένων και την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα: Συνίσταται ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε.» (ΕΛ.Δ.Ο. Α.Ε.) η οποία εποπτεύεται από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

Η διάρκεια του Οργανισμού ορίζεται στα τριάντα (30) έτη με δυνατότητα παράτασης και με έδρα τον Δήμο Αθηναίων.

Τέλος, το μετοχικό κεφάλαιο της Α.Ε. ορίζεται στο ποσό των 60 χιλ. ευρώ, καταβαλλόμενο εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια