Παυλόπουλος: Αν η ελληνική κοινωνία δεν έχει εκραγεί, αυτό οφείλεται στην οικογένεια

Παυλόπουλος: Αν η ελληνική κοινωνία δεν έχει εκραγεί, αυτό οφείλεται στην οικογένεια Facebook Twitter
ΑΠΕ
1

«Αν η ελληνική κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σ'αυτή την πρωτοφανή κρίση, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα οικογένεια. Στο ότι στον τόπο μας η οικογένεια λειτουργεί. Αυτό δείχνει και τη σημασία της οικογένειας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος πρόσθεσε: «αυτή η σημασία της οικογένειας προσδιορίζει και το μέγεθος της ευθύνης της πολιτείας απέναντι στην οικογένεια γενικότερα, άρα και στην πολύτεκνη οικογένεια».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο Σύνταγμα της χώρας όπου το άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του έθνους και στη 2η παράγραφο μεταξύ άλλων, ορίζει ότι η πολύτεκνη οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.

«Τα λέγω αυτά την σημερινή μέρα, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, ιδίως όταν χειμάζεται το κοινωνικό κράτος Δικαίου, που αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η όλη πορεία της κοινωνίας μας και του τόπου μας. Από την πλευρά μου, το γνωρίζετε, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της οικογένειας και της πολύτεκνης οικογένειας ν'αναδειχθούν όπως ταιριάζει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε στους εκπροσώπους των πολυτέκνων να συνεχίσουν τον αγώνα τον οποίο δίνουν «που δεν είναι μόνον αγώνας για την πολύτεκνη οικογένεια, αλλά είναι αγώνας για την κοινωνία μας και το ίδιο το έθνος», όπως είπε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Τι εννοεί πολιτικά ο Πρόεδρος για την οικογένεια, ξεπερνώντας την αβροφροσύνη και την φιλοφρόνηση στους πολύτεκνους ;Ότι είναι επαινετέο που π.χ. ένας παππούς ΛΥΠΑΤΑΙ και από λύπη βοηθάει τα παιδιά του και ίσως τα εγγόνια του, όταν θα έπρεπε να απολαμβάνει λίγες χαρές στα τελευταία χρόνια της ζωής του ; Οικογένεια είναι όταν υπάρχουν δεσμοί και υποστήριξη ανάμεσα στα μέλη της, όταν συμβαίνει κάτι ανάποδο και κακό σε ένα μέλος της από τύχη ή με ευθύνη του.Εδώ το κακό είναι γενικό και ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.Και ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ - ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ...Για αυτό, από την θέση ως ΠτΔ πλέον ο κ. Παυλόπουλος, ας ασκήσει πίεση να βρεθεί μακροπρόθεσμη λύση για την χώρα και να μην προβάλλει την οικογένεια...