Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ»

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ» Facebook Twitter
1

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (25/10) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

 «Η κοινωνία απαιτεί να γίνει η Ελλάδα μία κανονική χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του. «Οι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή και θέλουν να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό του ψεύδους που προπαγανδίζει νέους μύθους περί πρωτογενούς πλεονάσματος.

Kατά τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κανονική χώρα όσο στην κυβέρνηση θα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. «το κράτος χρωστάει στους πολίτες πάνω από 6 δις ευρώ», ενώ αναφέρθηκε και στα φαινόμενα ανομίας λέγοντας πως «γίνεται πάρτυ με μολότοφ» και «τα πανεπιστήμια είναι θερμοκοιτίδες βίας».

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Μετατρέπουν σε λιτότητα την ανικανότητα τους να κυβερνήσουν και η αναπτυξιακή απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες μεγαλώνει» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως «έχουμε τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη» και «ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους».

Όσον αφορά τα μνημόνια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι μύθος πως η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας δέσμευσε την χώρα σε πολύ υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και για το υπερπλεόνασμα το οποίο χαρακτήρισε «αποτυχία της κυβέρνησης αυτής» εξηγώντας πως «κανείς δεν μας υποχρεώνει να έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα πέραν αυτού που μας υποχρεώνουν τα αχρείαστα Μνημόνια Τσίπρα. Στόχος κάθε κυβέρνησης πρέπει να είναι ο περιορισμός των πλεονασμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα χαρακτήρισε θράσος την υπόσχεση για κοινωνικό μέρισμα ενώ 300.000 περιμένουν τις συντάξεις τους. «Έχουν νομοθετήσει μέτρα 15 δισ. ευρώ και πανηγυρίζουν για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν το 1/10 δηλαδή 1,5 δισ. ευρώ» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εντονη κριτική έκανε ο κ. Μητσοτάκης για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Τονίζοντας πως η αναβάθμιση των F16 είναι απαραίτητη, σημείωσε πως ο τρόπος της συμφωνίας γεννά πολλά ερωτήματα. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση που δεν λαμβάνετε σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν οι Ελληνες ομογενείς στις εκλογές. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος για αυτούς τους ανθρώπους. Κλείνοντας σημείωσε πως τελικά ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον πήχυ όσον αφορά τους στόχους του ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM