Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, βάσει ερευνών.

Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, βάσει ερευνών. Facebook Twitter
2

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να είναι κανείς ένας καλός εργοδότης , αλλά αν ο στόχος του είναι το αντίθετο, είναι αρκετά σαφές τι πρέπει να κάνει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το qz.com.


Το να πιστώνεται την επιτυχία από τη δουλειά των υπαλλήλων του είναι η χειρότερη από όλες τις κακές συμπεριφορές, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία λογισμικού BambooHR σε πάνω από 1.200 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους.

Όταν ζητήθηκε να ταξινομηθεί ένας κατάλογος των μη θεμιτών τάσεων, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάχρηση πίστωσης της επιτυχίας ήταν απαράδεκτη πρακτική  ή κάτι που θα ήταν άξιο λόγου ακόμη και για παραίτηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό που έθεσε ως πρώτη κακή συμπεριφορά αυτή την πρακτική ήταν οι γυναίκες(71%).


Άλλες συνήθεις συμπεριφορές είναι πολύ πιο ανεκτές. Περισσότεροι από τους μισούς λένε πως είναι δεκτός αν οι εργοδότες τους δεν κοινωνικοποιούνται μαζί τους και το 64% λέει ότι είναι εντάξει εάν δεν τους κάνουν φίλους στα social media.


Ακολουθεί η κατάταξη της BambooHR με τις 10 χειρότερες συμπεριφορές:

  • Πιστώνεται την δική σας εργασία - 63%
  • Δεν σας εμπιστεύεται ούτε σας εξουσιοδοτεί 62%
  • Δεν ενδιαφέρεται αν έχετε εργαστεί υπερβολικά 58%
  • Δεν σας υπερασπίζεται 57%
  • Προσλαμβάνει και προωθεί λάθος ανθρώπους 56%
  • Δεν σας υποστηρίζει 55%
  • Σας ελέγχει υπερβολικά σχολαστικά 53%
  • Δεν παρέχει τις σωστές κατευθύνσεις 54%
  • Εστιάζει περισσότερο στις αδυναμίες σας παρά στις δυνάμεις σας 53%
  • Δεν θέτει ξεκάθαρες προσδοκίες 52%


Σχεδόν το 44% των εργαζομένων είπε ότι είχαν εγκαταλείψει μια θέση εργασίας λόγω εργοδότη και οι πιο συχνά αναφερόμενες εξηγήσεις ήταν ο τρόπος διαχείρισης (37%), η ακατάλληλη συμπεριφορά (26%) και τέλος  ή παρενόχληση των εργαζομένων (24%).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

2 σχόλια
Η ερευνα δεν πρεπιε να εγινε,προφανως,στην Ελλαδα.Διοτι οσο σοβαρα και να ειναι αυτα τα οποια παρεθεσαν οι συμμετεχοντες στην ερευνα,ωχριουν μπροστα σε αυτα τα οποια,εκατο τοις εκατο,θα παρεθεταν ως βασικα και πρωτευοντα οι ελληνες εργαζομενοι.Ητοι :Να μην πληρωνει καθολου τους εργαζομενους του επι πολλους μηνες.Να τους υποχρεωνει να του επιστρεφουν σε μετρητα μερος των αποδοχων τους.Να τους υποχρεωνει να δουλευουν δωδεκαωρα οχι απλα χωρις υπερωριες,αλλα εχοντας υπογραψει συμβαση "τετραωρης/μερικης απασχολησης".Να τους απολυει χωρις κανενα λογο και χωρις να καταβαλλει αποζημιωσεις.Αλλα,βεβαια,η ερευνα εγινε σε καποια πολιτισμενη/κανονικη χωρα.Κατ συνεπεια δεν μας αφορα.Ουτε κατ'ελαχιστον.