Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών

Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών Facebook Twitter
2
Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών Facebook Twitter
Ο τοίχος έχει γεμίσει και έχει γίνει πλέον ένα παλίμψηστο ονείρων.

Αυτές τις μέρες το ΑΠΘ είναι συνεχώς στις ειδήσεις μετά τις κατηγορίες για εγκλήματα μέσα στους χώρους του. Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό.

 

Λέει η ομάδα Comvos (Cooperation & Motivation of Students) στο LIFO.gr: 

«Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ. (με απαρτία από πληθώρα σχολών) που στόχος μας τα τελευταία χρόνια είναι να φέρουμε το Πανεπιστήμιο πιο κοντά στους φοιτητές μέσα από πληθώρα δράσεων. Τον περασμένο μήνα βάψαμε έναν κακοποιημένο τοίχο έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη και τον μετατρέψαμε σε έναν τοίχο ευχών, όπου καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει με μια κιμωλία. Ο τοίχος έχει γεμίσει και έχει γίνει πλέον ένα παλίμψηστο ονείρων. Το αποτέλεσμα και η ανταπόκριση από τους υπόλοιπους φοιτητές ήταν θεαματική.

Είναι υπέροχο να βλέπεις πως η αντιλήψεις αλλάζουν και πως πανεπιστήμιο δε σημαίνει μονάχα εξεταστικές και μαθήματα, αλλά είναι ο χώρος έκφρασης σου, το στέκι σου, ένα κομμάτι της νεανικής σου ταυτότητας. Μέσα από τέτοια μικρά πράγματα μαθαίνουμε και σεβόμαστε περισσότερο τους χώρους μας. 'Οποτε περνάμε μπροστά από τον τοίχο χαμογελάμε επειδή ξέρουμε πως κάπου εκεί είναι γραμμένη και η δική μας τρελή ευχούλα.»

Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών Facebook Twitter
Ο τοίχος βρίσκεται στα γρασίδια, έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.

«Και τελικά μετά την απάθεια που έχουμε βιώσει για τους χώρους του πανεπιστημίου αρχίζει πραγματικά να μας νοιάζει τι θα απογίνει αυτός ο τοίχος. Και έτσι δεν γεμίζουμε σκουπίδια τριγύρω, μαζεύουμε ότι είναι πεταμένο κάτω και κάνουμε τον τοίχο άτυπο σημείο συνάντησης, ενώ πάντα γελάμε όλοι μαζί όταν χαζεύουμε όσα γράφτηκαν. Ο χώρος γίνεται προέκταση μας και το πανεπιστήμιο νιώθουμε πως πράγματι ανήκει στους φοιτητές και τη φαντασία τους.

Θέλουμε όλο και περισσότερα άτομα να μάθουν για τον τοίχο, να τον γεμίσουν με ακόμη περισσότερες ευχές και ενδεχομένως να ξεκινήσουν περισσότερες παρόμοιες δράσεις. Για αυτό το λόγο ζητάμε ευγενικά αν μπορείτε να προωθήσετε φωτογραφίες ή το βίντεο ώστε φοιτητές και μη να μάθουν για αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν το λιθαράκι τους.


Ο τοίχος βρίσκεται στα γρασίδια, έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.»

Να πώς έγιναν όλα:

+ Πώς σας φάνηκε;

.

.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα / «Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το τότε πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ορισμένα ηγετικά της στελέχη κρίθηκαν ένοχα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
LIFO NEWSROOM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΚΤΑΦΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι: Η επίσημη θέση της οικογένειας για την άδεια εκταφής του Ντενίς

Η οικογένεια Ρούτσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστή την αποστασιοποίησή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματισμένη και χωρίς άδεια εκταφή θα πραγματοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ελλάδα / Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: «Έχετε μέρος να μείνω;» – Οι τελευταίες λέξεις του δράστη που παραμένει άφαντος

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένει άφαντος - Οι μαρτυρίες, τα σενάρια και οι λεπτομέρειες του φονικού που συγκλόνισε τη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM
Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η μαγκιά είναι να καταφέρετε να κρατήσετε έναν, έστω, τοίχο καθαρό. Όχι να μετατρέψετε τον τοίχο σε ελεγχόμενο σημείο βανδαλισμού, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο κτήριο που είναι ανεξέλεγκτο μέρος βανδαλισμού.