Τσίπρας για χρέος: Τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα

Τσίπρας για χρέος: Τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα Facebook Twitter
10

Την αισιοδοξία του, με βάση και τα μηνύματα που παίρνει από παντού, για θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρωθυπουργός σημείωσε χιουμοριστικά ότι μάλιστα αυτά τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική η φράση του ότι «είναι τόσο θετικά που Θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή» .

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό «τσουνάμι» και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για το εάν η αυριανή έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άσσκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με την στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας σκωπτικά ότι «θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα. «Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της (σ.σ. εννοεί τη ΝΔ) γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM