Παπαρήγα: Η γκαρνταρόμπα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές στολές, τον Οκτώβρη μπορεί να φορέσει και του Λένιν

Παπαρήγα: Η γκαρνταρόμπα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές στολές, τον Οκτώβρη μπορεί να φορέσει και του Λένιν Facebook Twitter
1

Στην ανάγκη να ενταθούν οι αγώνες του εργατικού κινήματος αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μην συναντά την αντίσταση του λαού, και ο λαός να δηλώνει ότι δεν συναινεί, δεν νομιμοποιεί», σημείωσε η κ. Παπαρήγα και απευθύνθηκε και στην κυβερνητική πλειοψηφία και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

«Δεν έχετε δίκιο να λέτε ότι η κυβέρνηση πρωτοστατεί στη λαϊκή εξαπάτηση. Δεν υπάρχει κυβερνητικό κόμμα, κυβέρνηση που θεωρεί μονόδρομο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που να μη χρησιμοποιεί την πολιτική της εξαπάτησης, διότι διαφορετικά αυτοκτονεί», τόνισε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση.

 

Αναφερόμενη στη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως «η γκαρνταρόμπα του ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι, έχει πολλές στολές παραλλαγής. Υπάρχει η στολή του Φιντέλ, του Μπελογιάννη, μπορεί τον Οκτώβρη να φορέσει και τη στολή του Λένιν για την Οκτωβριανή Επανάσταση».

 

«Στόχος τους είναι η Ελλάδα να παίξει το, γεωστρατηγικό της ρόλο στη διαπάλη, στη διανομή των δρόμων του πετρελαίου. Μας λένε θα βγούμε στις αγορές. Δηλαδή, τώρα δεν είστε στις αγορές; Τι είναι οι αγορές; Φιλανθρωπικά ιδρύματα είναι; Οι τράπεζες τι είναι; Μας λένε δεν θα έχουμε το κουαρτέτο. Μα όλα αυτά είναι εξαπάτηση», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε τα αντίμετρα «τραγωδία» και «πιστοποίηση της μονιμοποίησης της ανεργίας και της φτωχοποίησης».

 

«Λένε ολοήμερα σχολεία. Φαίνεται ωραίο μέτρο. Εκσυγχρονιστικό... Μα με την ελαστικοποίηση των ωρών εργασίας, δεν έχετε άλλη επιλογή. Πρέπει να δουλεύουν όλη την ημέρα και τις Κυριακές, διότι δεν είναι τα 4ωρα, είναι η κυλιόμενη απασχόληση. Μπορείς να μην έχεις σχολεία; Θα κάνετε και νυχτερινά δημοτικά!», επισήμανε η βουλευτής για να συμπληρώσει: «Τα αντίμετρα μου θύμισαν το μεγάλο πρωταπριλιάτικο αστείο του '53 ή του '54. Τότε που κρέμασαν μακαρόνια στα δένδρα και είπαν ότι τα δέντρα παράγουν μακαρόνια και έστειλαν τις φωτογραφίες στη Βρετανία».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
κα Παπαρήγα, εσείς μπορείτε να ανησυχείτε για το είδωλο του ανθρωπισμού Βλ.Ι.Λένιν, εμάς ειτρέψτε μας να ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι τόσο Λένιν όσο είναι "προοδευτικό ευρωπαϊκό κόμμα"..