Xίλαρι Κλίντον: Οι ρώσοι χάκερ και το FBI φταίνε για την ήττα μου

Xίλαρι Κλίντον: Οι ρώσοι χάκερ και το FBI φταίνε για την ήττα μου Facebook Twitter
1

Η Χίλαρι Κλίντον είπε χθες ότι η πορεία της προς την εκλογική της νίκη το 2016 ανακόπηκε από την επέμβαση τελευταίας στιγμής ρώσων χάκερ και του διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, που απομάκρυναν τους πιθανούς ψηφοφόρους της.

 

Στις πιό εκτενείς δημόσιες δηλώσεις της για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου πέρυσι, η Κλίντον είπε σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη ότι η πορεία της προς τον Λευκό Οίκο ανακόπηκε από την επιστολή του Κόμεϊ της 28ης Οκτωβρίου με την οποία ενημέρωνε το Κογκρέσο ότι το FBI είχε ενεργοποιήσει ξανά την έρευνα για τη χρήση από την Κλίντον ενός προσωπικού διακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, και από την δημοσίευση από τον ιστότοπο WikiLeaks των μηνυμάτων του προέδρου της καμπάνιας της, Τζον Ποντέστα, τα οποία φέρεται ότι είχαν υποκλαπεί από ρώσους χάκερ.

 

"Εάν οι εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου, θα ήμουν πρόεδρός σας", είπε σε συνέδριο γυναικών το οποίο συντόνιζε η δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ. "Δεν ήταν μιά τέλεια προεκλογική εκστρατεία, αλλά ήμουν καθ' οδόν για τη νίκη μέχρι τον συνδυασμό της επιστολής του Κόμεϊ και των ρωσικών WikiLeaks", είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών για την ήττα της από τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. "Ο λόγος που πιστεύω πως ηττηθήκαμε ήταν τα γεγονότα που μεσολάβησαν τις τελευταίες 10 μέρες", τόνισε.

 

Η Κλίντον, που δήλωσε ότι βρίσκεται στην "επίπονη διαδικασία" συγγραφής ενός βιβλίου που ασχολείται εν μέρει με τις εκλογές, είπε επίσης ότι και ο μισογυνισμός έπαιξε ρόλο στην ήττα της. Το να βγεί πρώτη γυναίκα πρόεδρος στις ΗΠΑ θα ήταν "πολύ μεγάλο θέμα", είπε.

 

Η Κλίντον ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τα λάθη της προεκλογικής της εκστρατείας, αλλά δεν αμφισβήτησε τη στρατηγική της ή το προσωπικό της. "Εγώ ήμουν η υποψήφια, εγώ ήμουν το άτομο που αναφερόταν στο ψηφοδέλτιο. Είμαι ιδιαίτερα ενήμερη των προκλήσεων, των προβλημάτων και των ελλείψεων που είχαμε", πρόσθεσε.

 

Διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ, και άσκησε σκληρή κριτική στον νέο αμερικανό πρόεδρο για μερικές από τις απόψεις του στην εξωτερική πολιτική και για τα υπερβολικά σε αριθμό tweet που στέλνει.

 

"Επέστρεψα στο να είμαι ενεργός πολίτης - και μέρος της αντίστασης", είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ε ξαναβάλε πάλι υποψηφιότητα να βγει για άλλα 4 χρόνια ο Τραμπ! Ολοι οι άλλοι φταίνε εκτός απ' αυτήν! Αν έβγαινε ο Μπέρνι, δε θα έβγαινε ο Τραμπ! Λύσσαξε με την ματαιοδοξία της, ένα άτομο που για τον μέσο Αμερικανό αντιπροσωπεύει το "σύστημα" και τις τράπεζες!