Θα βρεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η πάλη;

Θα βρεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η πάλη; Facebook Twitter
10

Έκπληξη στον παγκόσμιο αθλητισμό όπως αναφέρουν «Τα Νέα», προκαλεί η απόφαση της ΔΟΕ να αφαιρέσει την πάλη, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα από το πρόγραμμα των  Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ΔΟΕ υποστήριξε στην ανακοίνωση της ότι αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν η απόφαση αυτή επικυρωθεί από τη σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες τον προσεχή Σεπτέμβρη, θα τεθεί  σε ισχύ από τη διοργάνωση του 2020.

Η πάλη ήταν ένα από τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, όπως άλλωστε κι άλλα, τα οποία είχαν όρους και κανόνες όχι άγνωστους στους σύγχρονους αθλητές. Αλλα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας τα οποία είναι και σήμερα στο πρόγραμμα, είναι το ακόντιο, το άλμα, ο δίσκος, ο δρόμος, τα ιππικά αγωνίσματα και η πυγμαχία.

«Η απόφαση δεν είναι οριστική», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Ανταμς. «Εχει να κάνει με τον πυρήνα του αθλητισμού και θέλουμε να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα. Δε σημαίνει ότι κάνει δεν πάει καλά με την πάλη, αλλά είναι για το καλό των Αγώνων».

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM