Die Welt: Πόλεμος Μέρκελ-Σόιμπλε για το Grexit

Die Welt: Πόλεμος Μέρκελ-Σόιμπλε για το Grexit Facebook Twitter
8

Σε «πόλεμο» μεταξύ της Άνκελα Μέρκελ και του υπουργού της των οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αιτία το «Grexit», αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία εκτιμά ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή για την καγκελαρία.

Αναλύοντας αυτή την κόντρα, η εφημερίδα κάνει λόγο για διχασμό με την Μέρκελ να θέλει ήπια προσέγγιση και τον Σόιμπλε να επιθυμεί το Grexit.

«Η Μέρκελ έχει περισσότερη εξουσία, ο Σόϊμπλε έχει έναν ισχυρό σύμμαχο, το ΔΝΤ. Στην καγκελαρία, όμως, το Grexit δεν θεωρείται πραγματική επιλογή», αναφέρει η Die Welt, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Τσίπρας είναι αξιόπιστος διαπραγματευτικός εταίρος, σύμφωνα με τους παρατηρητές.

«Στην καγκελαρία συνεκτιμούν τη στρατηγική σημασία των Ελλήνων. Πρόκειται για μια ισχυρή χώρα της νότιας Ευρώπης», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Σημειώνεται επίσης ότι θεωρείται αδιανόητο να αφεθεί η Ελλάδα να κυλίσει προς το χάος και τις ταραχές αλλά και προς τη Μόσχα για μερικά δισεκατομμύρια, την ώρα που δισεκατομμύρια δίνονται στο Κίεβο για να απομακρυνθεί από τη Ρωσία.

 «Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία παρατηρούν με προσοχή αν θέλουμε και αν είμαστε σε θέση να λύσουμε τα προβλήματά μας. Εν ανάγκη και με πάρα πολλά χρήματα» λένε κυβερνητικοί κύκλοι στην Die Welt.  

Επισημαίνεται πάντως ότι και από την πλευρά του Σόιμπλε απορρίπτεται το Grexit αλλά δεν το αποκλείουν κιόλας, αφού θα αποδυναμωνόταν η διαπραγματευτική θέση του Βερολίνου.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM