ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στην αγκαλιά του Ερντογάν η διάσημη 7χρονη από το Χαλέπι

Στην αγκαλιά του Ερντογάν η διάσημη 7χρονη από το Χαλέπι Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/‏@RT_Erdogan
2

Η Bana Alabed, η 7χρονη Σύρια που περιέγραφε μέσω twitter την κατάσταση στο ανατολικό Χαλέπι, συνάντησε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται η Bana και ο αδερφός της στην αγκαλιά του Ερντογάν, ενώ δίπλα τους στέκεται η σύζυγός του, Εμινέ. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Ερντογάν έστειλε έναν ειδικό εντεταλμένο στη Συρία για να πάρει τη Bana και την οικογένειά της, αφότου διέφυγαν από το Χαλέπι.

Η 7χρονη έγραψε στο twitter ότι είναι «πολύ χαρούμενη» που τον συνάντησε, ενώ σε ένα σύντομο βίντεο από τη συνάντηση ακούγεται να λέει «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη των παιδιών του Χαλεπιού και που μας βοηθήσατε να βγούμε από τον πόλεμο».

Η Bana έγινε γνωστή όταν δημιούργησε λογαριασμό στο twitter τον Σεπτέμβρη, όπου περιέγραφε την κατάσταση στο Χαλέπι, από τους θανάτους των φίλων της μέχρι τις απόπειρες να ζήσει μία συνηθισμένη καθημερινότητα. Η μητέρα της, Fatemah, η οποία διαχειρίζεται τον λογαριασμό, τον ξεκίνησε για να δείξει «πόσο υποφέρουν τα παιδιά από τις βόμβες και όσα συμβαίνουν». Σήμερα, έχει περισσότερους από 352.000 followers.

Ορισμένοι αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα του λογαριασμού, κάνοντας λόγο για κόλπο δημοσίων σχέσεων, υποστηρίζοντας ότι η Bana ζούσε στην Τουρκία. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, μία έρευνα από την ιστοσελίδα δημοσιογραφίας των πολιτών, Bellingcat, συμπέρανε ότι έγραφε τα tweet μέσα από το αναρτοκρατούμενο Χαλέπι.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν η οικογένεια της Bana θα μείνει στην Τουρκία, όπου βρίσκονται ήδη σχεδόν 2,8 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες.

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ