Βουλευτής στη Δανία πρότεινε οι δυνάμεις ασφαλείας να πυροβολούν τους πρόσφυγες για να μην εισέρχονται στην ΕΕ

Βουλευτής στη Δανία πρότεινε οι δυνάμεις ασφαλείας να πυροβολούν τους πρόσφυγες για να μην εισέρχονται στην ΕΕ Facebook Twitter
1

Οι δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να πυροβολούν τις βάρκες των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράνομα, δήλωσε ένας Δανός βουλευτής μέλος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.


«Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι να στρεφόμαστε στις βάρκες και να λέμε: "Δεν μπορείτε να εισέλθετε σε αυτά τα χωρικά ύδατα και αν το κάνετε, είτε θα σας πυροβολήσουμε είτε θα σας γυρίσουμε πίσω"», δήλωσε την Τρίτη ο Κένεθ Μπερτ εκπρόσωπος αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα του αντιμεταναστευτικού κόμματος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DK4.


Αργότερα ο Μπερτ προσπάθησε να μετριάσει τις δηλώσεις του με μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία εξηγούσε ότι δεν εννοούσε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται οι πρόσφυγες, αλλά ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να πυροβολούν στον αέρα ως προειδοποίηση.


Ο εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος Σόρεν Σόντεργκαρντ δήλωσε στο Reuters ότι το να πυροβολούνται οι πρόσφυγες δεν είναι επίσημη γραμμή του κόμματος.


Το Δανικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε το 21% των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι, γεγονός που το καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα.


Η Δανία έχει εφαρμόσει σκληρή μεταναστευτική πολιτική μετά τη σημαντική αύξηση στην εισροή προσφύγων στη χώρα. Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόζει η Κοπεγχάγη είναι οι έλεγχοι στα σύνορά της, αλλά και η υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου για τα τιμαλφή, βάσει του οποίου η αστυνομία μπορεί να κατάσχει χρήματα και κοσμήματα των προσφύγων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια